Πολιτικη & Οικονομια

Π. Μαρινάκης για Στ. Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος - χορηγός της Χρυσής Αυγής

«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Π. Μαρινάκης στο ΕΡΤNews για Στ. Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής

Στην εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, στις ευρωεκλογές και το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

Μαρινάκης: Δεν εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης

«Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο», δήλωσε ο κος Μαρινάκης.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με την δικαιοσύνη. Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής».

«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι «4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή. (…) Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση».

«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027»

Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. (…) Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον Πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».