- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Π. Μαρινάκης για Στ. Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος - χορηγός της Χρυσής Αυγής
«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027»
Π. Μαρινάκης στο ΕΡΤNews για Στ. Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής
Στην εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, στις ευρωεκλογές και το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.
Μαρινάκης: Δεν εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης
«Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο», δήλωσε ο κος Μαρινάκης.
Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με την δικαιοσύνη. Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής».
«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι «4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή. (…) Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση».
«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027»
Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. (…) Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον Πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.