Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παπανδρέου: Αν είμαστε τρίτοι στις ευρωεκλογές, έχουμε θέμα

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο σε θέμα ηγεσίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Παπανδρέου: Αν είμαστε τρίτοι στις ευρωεκλογές, έχουμε θέμα

Στο ενδεχόμενο να είναι το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM 107,7».

«Αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα», σημείωσε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε θέμα ηγεσίας. «Δεν θα έχουμε θέμα ηγεσίας, θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τι πήγε λάθος», είπε.

Ο Νίκος Παπανδρέου άσκησε κριτική για την στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το άρθρο 16, τονίζοντας πως δεν δόθηκε καθαρό μήνυμα σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 για τα ελληνικά πανεπιστήμια με την προϋπόθεση να έρθουν αξιόλογα ιδρύματα.  Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, ο Νίκος Παπανδρέου δήλωσε: «Ο πρόεδρος τον ήξερε και τον επέλεξε».

Απαντώντας στο δίλημμα «διεύρυνση ή εμβάθυνση», για την ΕΕ, ο Νίκος Παπανδρέου εκτίμησε ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί. «Το όχημα είναι η διεύρυνση, οι πιο πολλές χώρες. Πρέπει να προχωρήσει όμως και η εμβάθυνση της Ευρώπης. Και για αυτό χρειάζεται ένα συμβόλαιο με τον λαό της Ευρώπης».