Πολιτικη & Οικονομια

Αποστολάκη σε Φλωρίδη: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνδεθεί με το ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα»

Γιατί ο νέος Δικαστικός Χάρτης δεν αποτελεί «μεταρρύθμιση»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλένα Αποστολάκη: Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη

Κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, στρέφεται με δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη σχετικά με τη «μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη», υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνδεθεί με αυτό το ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα». 

Μιλένα Αποστολάκη κατά Γιώργου Φλωρίδη για τον Δικαστικό Χάρτη

Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ σημειώνει στη δήλωσή της ότι «είναι πολιτικά ανιστόρητο να επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης την πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει μια "μη μεταρρύθμιση" την οποία αποφάσισε  καθ' υπαγόρευση και παραγγελία της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης». Επιπλέον, η κ. Αποστολάκη εξηγεί γιατί το νομοσχέδιο δεν συνιστά μεταρρύθμιση: 

«Πρώτον, η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας προϋποθέτει την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, την επιμόρφωση των δικαστών και την κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής. Προϋποθέτει, δηλαδή, όλα αυτά που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα πέντε χρόνια που κυβερνά. Δεύτερον, δεν επιλέγησαν  αντικειμενικά κριτήρια για την αναδιάρθρωση των δικαστηρίων. Τρίτον, βαφτίστηκαν Περιφερειακά Πρωτοδικεία Ειρηνοδικεία που δεν μπορούν να σταθούν σήμερα ούτε ως Ειρηνοδικεία, καθώς στερούνται στοιχειωδών υποδομών». 

Αποστολάκη: Προκλητική απόπειρα πολιτικής παραχάραξης - Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Σε άλλο σημείο της δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη σημειώνει ότι με αυτό το νομοσχέδιο ο υπουργός Δικαιοσύνης «επιχειρεί με αυτό το νομοσχέδιο να αποσιωπήσει τα λάθη και τις παραλείψεις μιας χαμένης πενταετίας στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και το πράττει υποστηρίζοντας ότι είναι δήθεν ο συνεχιστής του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.

» Σε αυτή την προκλητική απόπειρα πολιτικής παραχάραξης το ΠΑΣΟΚ του απαντά: Όσοι αλλάζουν τους νόμους για να ελέγχουν την ΕΥΠ, όσοι παρακολουθούν τη μισή Ελλάδα, όσοι προστατεύουν Υπουργούς τους από τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών, δεν είναι μεταρρυθμιστές και πολύ περισσότερο συνεχιστές του Ελ.Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συνδεθεί με τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αυτό το ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα, δηλαδή με την επί πέντε χρόνια εγκατάλειψη της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης, με την εγκατάλειψη των υποδομών και της υποχρέωσης επιμόρφωσης των δικαστών, με την νομοθέτηση κατά παραγγελία και καθ´υπαγόρευση των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας».