Πολιτικη & Οικονομια

Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Κατηγορείται για κακούργημα - Το χρονικό της επίθεσης στη Βουλή

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξυλοδαρμός - Βουλή: Στον Ανακριτή σήμερα ο Φλώρος - Το χρονικό της επίθεσης στη Βουλή 

Ενώπιον του Ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Το χρονικό της επίθεσης στη Βουλή 

Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου.

Ο φερόμενος διάλογος έχει ως εξής:

Κ. Φλώρος: αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος: Άντε
Β. Γραμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν ο Κ. Φλώρος φέρεται να συνέχιζε λέγοντας «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου ρε ; Θα σε γ@@@@@».

Στο Αυτόφωρο στέλνει τον Φλώρο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

Στο Αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο αξιοποιώντας το άρθρο 157 του νέου ποινικού κώδικα, μετά την επίθεση κατά του συναδέλφου του Βασίλη Γραμμένου μέσα στο Κοινοβούλιο.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής

«Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές.

Ο Ποινικός Κώδικας είναι προνοητικός, το άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει βάσει του νόμου 46/19 του Νέου ΠΚ όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει, τον ΠτΔ, τη Βουλή κυβέρνηση ή μέλος του που ανάγεται στα καθήκοντα καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση καθηκόντων τους τιμωρείται με κάθειρξη ως 10 έτη.

Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα.

Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του.

Άκουσα για χυδαίες ύβρεις θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Η τοποθέτηση του Βελόπουλου

Θέση για το επεισόδιο στο περιστύλιο της Βουλής πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος όπου ο βουλευτής του κόμματός του, Βασίλης Γραμμένος γρονθοκοπήθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σχολίασε το επεισόδιο κάνοντας λόγο για «μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Πίστευα ότι αυτός εδώ ο ναός της δημοκρατία θα συμπεριλάμβανε σώφρονες ανθρώπους. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, γιατί είμαστε εναντίον της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί ο καθένας να λέει όσες θέλει.

»Εδώ όλοι κρίνονται όχι μόνο για τα έργα τους, αλλά και για τα ψέμματα που λένε. Υπάρχουν γεγονότα που αμαυρώνουν την συμπεριφορά μας και τα έργα μας. Δεν περίμενα ποτέ από ανθρώπους εντός του κοινοβουλίου να κάνουν πράξεις οι οποίες πηγάζουν από ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα, να πάνε στην ζούγκλα. Οι πράξεις μας κρίνουν το ποιοι είμαστε και το τι είμαστε. Εμείς στην Ελληνική Λύση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με επιχειρηματολογία, προτάσεις και κόσμια συμπεριφορά».

Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις εργασίες της Βουλής - Αίτημα για άρση ασυλίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αντέδρασε στην επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνου Φλώρου, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια ότι αποπέμπεται για 15 μέρες από τις εργασίες της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας είπε ότι αυτή η ποινή είναι «χάδι», αλλά το δικαιολόγησε αφού όπως είπε «αυτό προβλέπει ο κανονισμός».

Να σημειωθεί πως ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.

Το επεισόδιο μεταξύ Φλώρου και Γραμμένου

Η επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών» και νυν ανεξάρτητο, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4).

Άλλοι βουλευτές προσπάθησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος μετά τη γροθιά που έριξε επιχείρησε να φύγει από την ολομέλεια.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή © Eurokinissi

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το συμβάν οφείλεται σε «κόντρα» των δύο βουλευτών.

Στην σημερινή ολομέλεια της Βουλής έχει τεθεί προς συζήτηση το αίτημα άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter που τον καθυβρίζουν.

Την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λυσης, Χήτας, ανακοίνωσε ότι ειναι υπέρ της άρσης ασυλίας τονίζοντας πως «ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση», ο κ. Φλώρος είπε ότι «αυτό θα το κρίνει το δικαστηριο».

Κατόπιν ακολούθησε αντίδραση των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο. Πηγές, δε, αναφέρουν πως ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ... τη μανούλα, θα σε στειλω φυλακη με βραχιολακια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Ακολούθως, οι δυο τους συναντήθηκαν στο περιστύλιο με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο και να τον πετάει κατω.

Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή © EUROKINISSI
Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή © EUROKINISSI
Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή © EUROKINISSI

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή © Eurokinissi