Πολιτικη & Οικονομια

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση 109 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ» - Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας.
© Theodore Manolopoulos

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ» - Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ», τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της, και προσθέτει:

«Συμπληρώνονται 109 χρόνια από την έναρξη της συστηματικής εξόντωσης ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται για μία γενοκτονία που σχεδόν εξαφάνισε έναν πανάρχαιο λαό, ακμαίο χριστιανικό πυρήνα στο νότιο τμήμα του Καυκάσου».

«Η αναγνώριση τέτοιων τραγικών γεγονότων, όπως και η διαρκής εγρήγορση απέναντι στη βία και το μίσος σε βάρος συνανθρώπων μας αποτελούν αναγκαία συνθήκη για τη μη επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων και την ειρηνική συνύπαρξη εθνών και λαών. Τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ», καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.