Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα υποστηρίξουμε την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ελλάδα δεν συζητά θέματα εθνικής κυριαρχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν συζητά θέματα εθνικής κυριαρχίας – Δεν θα υποστηρίξουμε την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρη στις θέσεις της στα ελληνοτουρκικά και δεν συζητά θέματα κυριαρχίας, γκρίζων ζωνών και την θρησκευτική μειονότητα επεσήμανε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0o0l4onctsx)

Γεραπετρίτης: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν παραιτείται από τις βασικές θέσεις της

Τη δήλωση αυτή έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη με αφορμή τον εν εξελίξει διάλογο, λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση των δύο πλευρών στην Αθήνα την Δευτέρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε συνέντευξη του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ανέφερε ακόμη πως δεν θα μπορούσε καμία ελληνική κυβέρνηση να παραιτηθεί από τις βασικές θέσεις της.

Αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα εκτίμησε ότι υπήρξε υπεραντίδραση και πως έχει την αίσθηση ότι δεν θα ασκήσει ουσιώδη επιρροή.

Σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ανεξαρτήτως της θέσης που έχει εκφραστεί η θέση της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη. Θα απέχει, δεν θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου γιατί δεν έχουν εκπληρωθεί θεμελιώδη ζητήματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ