Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Κασσελάκη: «Στέλνει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στον ψυχίατρο»

Με αφορμή τις δηλώσεις για το Ισραήλ και τη θρησκεία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης: Σχόλιο για το χειρουργείο που επικαλέστηκε ο Παύλος Πολάκης για να απέχει από την ψηφοφορία για τον γάμο ομοφύλων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Γεωργιάδης για Κασσελάκη: «Στέλνει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στον ψυχίατρο» 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την βάφτιση του όσο και το Ισραήλ. 

«Δεν μπορώ να σχολιάσω το θαύμα με τη βάπτιση του Κασσελάκη, δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων», είπε ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ωστόσο, έσπευσε να απαντήσει στις θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θρησκεία, αλλά και εκείνες υπέρ του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Γεωργιάδης: Θετική εξέλιξη η στάση του Κασσελάκη υπέρ της θρησκείας, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ

«Όσον αφορά τη στάση του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας, είναι πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα. Γενικά η στάση του υπέρ του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και κατά του Ιράν, υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας και υπέρ της χριστιανικής θρησκείας και κατά τις αθεΐας, θέσεις παραδοσιακά αντίθετες από τον χώρο που εκπροσωπεί, είναι πολύ θετικές. Αποτελούν νίκη των ιδεών που πίστευα από μικρή ηλικία και για την Ελλάδα είναι μόνο καλό», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Το ότι αυτό κάνει τους παραδοσιακούς συριζαίους ψηφοφόρους να είναι για τον ψυχίατρο, αυτό είναι δικό τους θέμα». «Είναι μεγάλη πρόοδος αυτή και ιδεολογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας», είπε. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βουλευτές πριν από 10 χρόνια που ήταν στο καράβι για τη Γάζα, ο κ. Αρβανίτης ήταν με την παλαιστινιακή μαντίλα μέχρι πριν από λίγους μήνες» είπε, ακόμα, και πρόσθεσε: «βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ενστερνίζεται όλες τις ιδέες για τις οποίες πολεμούσα ως φοιτητής και για τις οποίες κάποτε οι αριστεροί με κυνηγούσαν, είναι μια προσωπική νίκη και ευχαριστώ τον Κασσελάκη για αυτό».

Στέφανος Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ

Σε όσους τον επέκριναν όταν παρήλασε στη Νέα Υόρκη και όταν είπε το «Πιστεύω» απάντησε με νέο βίντεό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας πως το πράττουν «επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα, επειδή πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια». .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ.Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση και στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αυτιά, λέγοντας ότι πρόοδος σημαίνει «ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου».

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου.

Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν.
Όταν παρέλασα. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα.
Όταν είπα το πιστεύω στη Νέα Υόρκη, επειδή πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία.
Και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια.

Λοιπόν, σας έχω νέα.
Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ.
Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους.
Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους.
Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.

Τι σημαίνει πρόοδος;
Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου.

Τι σημαίνει πρόοδος;
Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας.
Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση.

Ξεκινάμε για την πρόοδο.»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ