- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Φίλης: Να αποπεμφθεί ο Μπελέρης από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς
Φρέντι Μπελέρης: Την αποπομπή του ζητάει ο Φίλης - Η ανάρτηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς
Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης ζητάει την αποπομπή του Φρέντι Μπελέρη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».
Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη
Για την υποψηφιότητα Μπελέρη:
Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανεξαρτήτως της περιπέτειάς του ως καταργηθείς Δήμαρχος Χιμάρας, που αντανακλά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και επιδιώξεις σε βάρος του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου, βαρύνεται με επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση.
Όπως μας θύμισε ο Δ. Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών (29.5.2023), ο Μπελέρης ήταν μεταξύ των επτά συλληφθέντων στα σύνορα με την Αλβανία τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Έλληνες συνοριοφύλακες στα δύο αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκε βαρύς οπλισμός (εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες). Η υπόθεση συνδυάστηκε με την επίθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ στο αλβανικό στρατόπεδο της Επίσκοπής τον Απρίλιο του 1994 και τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών.
Ο Μπελέρης και οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται πως είχαν στόχο άλλο στρατόπεδο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια νέα αιματοχυσία. Παρά το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995), μέσα από δικαστικούς μαιάνδρους τα βαριά κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και οι επτά καταδικάστηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999, σε ποινές φυλάλισης 18-20 μηνών.
Ο Μπελέρης διαφημίζεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, έχει συμμετάσχει σε φασιστικές συνάξεις του ΛΑΟΣ και έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές του καταδικασμένου αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, καθώς και του Καρατζαφέρη.
Με όλη αυτή την "προϋπηρεσία", ο Μπελέρης, μοιάζει ιδανικό ανάχωμα στη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς τα Ακροδεξιά κόμματα.
Προφανώς, γι' αυτό τον επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εκμεταλλευτεί τη φυλάκισή του στην Αλβανία, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει στο σκοτάδι την υπόλοιπη δράση του.
Πρόκειται για κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική επιλογή. Για έναν ακόμη σφιχτό εναγκαλισμό της ΝΔ με την Ακροδεξιά.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τα παραπάνω δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, να αποπέμψει τον Φρέντι Μπελέρη από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Για την υποψηφιότητα Μπελέρη: Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ....
Posted by Νίκος Φίλης / Nikos Filis on Monday, April 15, 2024
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.