Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ στη Βαρσοβία - Στις ΗΠΑ ο Δένδιας για επαφές με την ομογένεια

Η ατζέντα των συνομιλιών - Ποια θέματα θα συζητηθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ όρθιοι να συζητάνε
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ στη σύνοδος Κορυφής των κρατών-μελών της ΕυρωπαΪκής Ένωσης © EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Βαρσοβία και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντ. Τουσκ

Στη Βαρσοβία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από την επίσκεψή του στο Βίλνιους της Λιθουανίας και σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου θα συναντηθεί στις 12:15 (ώρα Ελλάδος) με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0himtj7mq8p)

Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011 και στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ, οι δύο πρωθυπουργοί που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα της κ. Φον Ντερ Λάιεν για μία δεύτερη θητεία στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα θέσουν επί τάπητος:

  • Ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή
  • Θέματα που αφορούν στη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές
  • Την επόμενη μέρα για την Ευρώπη

Χθες το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργάνωσε ο Σαρλ Μισέλ για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις ΗΠΑ ο Ν. Δένδιας για επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική ομογένεια

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική ομογένεια με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας καθισμένος - κοντινό πλάνο - να μιλάει σε φόρουμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την ελληνική ομογένεια © ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ/EUROKINISSI

Συγκεκριμένα σήμερα  ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί στη Βοστόνη:

  • το Massachusetts Institute of Technology (MIT), όπου θα συναντηθεί με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής, ενόψει της εφαρμογής της «Ατζέντας 2030» στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • το Harvard Kennedy School, όπου θα μιλήσει  για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας
  • τη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της σχολής, ακαδημαϊκούς και την επικεφαλής της Έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Φωτεινή Παζαρτζή

Επίσης, στις 20:15 μ.μ. (τοπική ώρα), θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Μητροπολίτη Βοστόνης κ.κ. Μεθόδιο και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας.

Αύριο Σάββατο 13 Απριλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση των ομογενών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις 19:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ την Κυριακή 14 Απριλίου στις 10.30 π.μ. (τοπική ώρα) θα παρακολουθήσει την πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Ελπιδοφόρου.

Στις 13:30 μ.μ. (τοπική ώρα) ο κ. Δένδιας θα παραστεί στη μεγάλη παρέλαση για την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821 που θα πραγματοποιηθεί στην 5η Λεωφόρο, ως προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με την ιδιότητα του επίτιμου τελετάρχη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ