Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος για Κασσελάκη – Βελόπουλο: Τους ενώνει η απόστασή τους από το κράτος δικαίου και τον σεβασμό στους θεσμούς

«Εμείς δεν θα επιλέξουμε την πόλωση», δήλωσε στηλιτεύοντας, την αντιπολιτευτική πόλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκέρτσος για μη κρατικά πανεπιστήμια: Η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να απελευθερωθεί
Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Σκέρτσος για Κασσελάκη – Βελόπουλο: Τους ενώνει η απόστασή τους από το κράτος δικαίου και τον σεβασμό στους θεσμούς

Απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας (απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, τοποθέτηση Χρ. Ράμμου, Τέμπη, debate, πολιτική μάχη εν όψει ευρωεκλογών) έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στο ραδιόφωνο του Real FM.

Σκέρτσος: «Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης ομολόγησε ότι έχει την ψυχή Πολάκη».

Στο ερώτημα αν βρίσκει κοινά στοιχεία μεταξύ των κ.κ. Κασσελάκη και Βελόπουλου -σε συνέχεια σχετικής διαπίστωσης του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1- ο Ά. Σκέρτσος απάντησε ότι τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της Ελληνικής Λύσης «τους ενώνει μια μεγάλη απόσταση, που τους χωρίζει από το κράτος δικαίου και τον σεβασμό στους θεσμούς. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης ομολόγησε ότι έχει την ψυχή Πολάκη».

Και, εν συνεχεία, «ο κ. Πολάκης τι μας λέει; Ότι μόλις έρθει στα πράγματα, αν του δοθεί αυτή η δυνατότητα, θα ξηλώσει τους δικαστές, θα επιτεθεί στη Δικαιοσύνη. Άρα οι ίδιοι οι άνθρωποι, που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το κράτος δικαίου, για τη λειτουργία των θεσμών, της Δικαιοσύνης, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι λένε ότι θα έρθουν και θα κάνουν μια ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη. Αυτά όλα τα ζήσαμε πριν δέκα χρόνια. Από το 2010-12 ως το 2018 ζήσαμε αυτήν την επίθεση στους θεσμούς. Αυτό είναι που απορρίφθηκε το 2019».

Εξ άλλου, «ο κ. Τσίπρας μετά από πέντε χρόνια αποφάσισε να κάνει την αυτοκριτική του και μας είπε ότι ένα από τα βασικά πεδία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν το κράτος δικαίου, η υπόθεση Novartis, η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, που κατέληξαν σε καταδίκη δύο στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το δικό τους λεκέ πηγαίνουν να τον πετάξουν στην κυβέρνηση που δίνει ένα συστηματικό αγώνα να βελτιώσει και τη λειτουργία της δημοκρατίας με διεύρυνση δικαιωμάτων, με καλύτερη λειτουργία του ιδίου του κράτους, με έμφαση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, με ένα νέο πλαίσιο για την τοποθέτηση διοικήσεων σε κρίσιμους οργανισμούς».

Κλείνοντας, «εμείς δεν θα επιλέξουμε την πόλωση», δήλωσε στηλιτεύοντας από την άλλη, την αντιπολιτευτική πόλωση, που οφείλεται, όπως υποστήριξε, στην «έλλειψη εναλλακτικής προγραμματικής, επί της ουσίας, πρότασης διακυβέρνησης από όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Άλλωστε, επιχειρηματολόγησε, «δεν είναι ένα κόμμα που ηγείται της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει ένας ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος, αλλά πολλά κόμματα που ερίζουν για τη δεύτερη θέση. Αυτό οδηγεί σε μια πόλωση, ένταση, υιοθετώντας δυστυχώς και θεωρίες συνωμοσίας και τεχνητή όξυνση. Δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο πολιτικού διαλόγου, θα συνεχίσουμε να παράγουμε θετικό κυβερνητικό (έργο)», διαβεβαίωσε εν κατακλείδι ο Ά. Σκέρτσος.

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Επικρατείας παρατήρησε: «Δεν νομίζω ότι είθισται να γίνεται debate στις ευρωεκλογές, τα debates γίνονται στις εθνικές εκλογές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ