Πολιτικη & Οικονομια

Άρση ασυλίας του Μπαράν Μπουρχάν εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής

O βουλευτής Ξάνθης έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεσή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βουλή: Ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν - Τέθηκε εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν να εισηγηθούν προς στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη συνταγογράφηση.

Ο κ. Μπουρχάν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεσή του, ζητώντας και ο ίδιος την άρση ασυλίας του.

Μπαράν Μπουρχάν: Διαγράφηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουρχάν, που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μόλις έγινε γνωστό ότι ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως δικαστικά η υπόθεσή του.

Αφορμή για την απόφαση  του Νίκου Ανδρουλάκη είναι μια υπόθεση από το 2014 για την οποία, ο κ. Μπουράν - ψυχίατρος στο επάγγελμα - κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Η υπόθεσή του εκδικάζεται αυτό τον καιρό και έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, αίτημα το οποίο αύριο, Τετάρτη (10/4) συζητείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο Μπουρχάν Μπαράν θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 31 βουλευτές.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».