- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χαλάρωσαν τα κριτήρια χορήγησης δανείων στα νοικοκυριά οι τράπεζες
Αυξημένη η ζήτηση για καταναλωτικά - Τα στοιχεία της ΤτΕ


Τράπεζα της Ελλάδος: Πιο χαλαρά τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά από τις τράπεζες - Τα στοιχεία για ζήτηση σε στεγαστικά - καταναλωτικά.
Χαλαρότερα έγιναν τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε.
ΤτΕ: Χαλάρωσαν τα κριτήρια χορήγησης δανείων σε νοικοκυριά
Όπως προκύπτει από την έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το α΄ τρίμηνο του 2024, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2023 (εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου).
▪Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα κατά το α΄ τρίμ. του '24
— Τράπεζα της Ελλάδος (@BankofGreece) April 9, 2024
▪Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά έγιναν πιο χαλαρά ως ένα βαθμό
🔗https://t.co/GrYRUjMW8k pic.twitter.com/Fq55Waf5pE
Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2024.
Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) έγιναν ως ένα βαθμό πιο χαλαροί σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2023, καθώς, λόγω πιέσεων από τον ανταγωνισμό, μειώθηκαν τα επιτόκια αλλά και το περιθώριο των τραπεζών για τα συνήθη δάνεια.
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2024, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ και ειδικότερα η ζήτηση μακροπρόθεσμων δανείων από μεγάλες επιχειρήσεις αυξήθηκε. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη. Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
Όσον αφορά στα δάνεια προς τα νοικοκυριά τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά έγιναν ως ένα βαθμό πιο χαλαρά σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2023 λόγω πιέσεων από τον ανταγωνισμό.
Οι συνολικοί όροι χορήγησης στεγαστικών δανείων έγιναν ως ένα βαθμό πιο αυστηροί, λόγω της λήξης επιχορηγούμενων από το Δημόσιο στεγαστικών προγραμμάτων, ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια οι συνολικοί όροι παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι.
Τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2024. Η ζήτηση για τα στεγαστικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε.
Για το β' τρίμηνο του 2024, η ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη.
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2024, η αναλογία των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η αντίστοιχη αναλογία για καταναλωτικά δάνεια, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Χρειαζόμαστε σοβαρή εναλλακτική κι αυτή τη στιγμή άλλη σοβαρή εναλλακτική δεν μοιάζει να υπάρχει
Πώς θα την εξασφαλίσουν οι δικαούχοι
«Τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο» δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει» δηλώνει ο Περιφερειάρχης
Το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφου «Παρών» στην παρούσα Βουλή
Τι είπε σε συνέντευξή του ο ιδρυτής του Κινήματος Δημοκρατίας
Καθώς συνεχίζονται η αντιπαράθεση της με το ΚΚΕ
«Η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα», δηλώνει η πρόεδρος του κόμματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.