Πολιτικη & Οικονομια

Πού είναι οι κάμερες σε δημόσιους χώρους οέο;

Για άλλη μια φορά οι κάμερες βοηθούν να «πέσει» λίγο περισσότερο φως σε ένα έγκλημα

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού είναι οι κάμερες σε δημόσιους χώρους οέο;
Η στιγμή που ο 38χρονος επιτίθεται στην Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων © Glomex/Mega

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τις κάμερες σε δημόσιους χώρους και πώς αυτές θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση των εγκλήματων 

Ο λόγος για τον οποίο είμαστε σίγουροι ότι η γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων έγινε ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα επειδή υπήρχε κάμερα ή στο τμήμα ή απέναντι (δεν έχω ακόμα καταλάβει αν η κάμερα του τμήματος δούλευε ή αν ήταν σε αχρηστία όπως η κάμερα πχ του στρατοπέδου των ΜΑΤ αν θυμάστε. Ο λόγος για τον οποίο ξέρουμε ότι ο δολοφόνος ήταν αποφασισμένος να δολοφονήσει είναι ότι μια άλλη κάμερα, της πολυκατοικίας του θύματος, τον έχει συλλάβει να κόβει βόλτες και να περιμένει να σκοτώσει.

Για άλλη μια φορά οι κάμερες βοηθούν να πέσει λίγο περισσότερο φως σε ένα έγκλημα. Και για άλλη μια φορά αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη, 5 χρόνια μετά την άνοδο της στην εξουσία, αρνείται πεισματικά να γεμίσει τους δημόσιους χώρους, τουλάχιστον του λεκανοπεδίου, με κάμερες.

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια αλλά όλοι θυμόμαστε το επικριτικό ύφος με το οποίο τα στελέχη της τότε αντιπολίτευσης κατηγορούσαν τους συντρόφους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για καμεροφοβία η οποία είχε τις ρίζες της στην συμπάθεια της αριστεράς για τους παραβατικούς και τη σχέση της με συγκεκριμένους χώρους. Μετά η τότε αντιπολίτευση έγινε κυβέρνηση και οι κάμερες…. δεν μπήκαν πουθενά.

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης του αποδείχτηκαν το ίδιο καμεροφοβικά με τους προκατόχους τους. Μπορεί το κόμμα τους να μην έχει σχέσεις με «συγκεκριμένους χώρους» αλλά η απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα μέτρο το οποίο μόνο καλό μπορεί να κάνει είναι ακριβώς η ίδια με την απροθυμία των προκατόχων τους. Μπορεί η ρητορική τους να είναι διαφορετική αλλά το αποτέλεσμα, 5 χρόνια μετά, είναι ακριβώς το ίδιο. Μετά από 5 χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας οι μόνες κάμερες που βοηθούν στην εξιχνίαση εγκλημάτων είναι οι κάμερες των κινητών και οι κάμερες που έχουν τοποθετήσει οι ιδιώτες. Κάμερες που οι περισσότερες είναι τυπικά παράνομες επειδή ένας ακόμα νόμος φτιαγμένος για την προστασίατων εγκληματιών απαγορεύει στις κάμερες ιδιωτών να βλέπουν στον δημόσιο χώρο (αν αυτός ο νόμος δε ψηφίστηκε από συνεργούς εγκληματιών τότε ψηφίστηκε από ηλιθίους). 

Κατά καιρούς ακούμε για κάποιους διαγωνισμούς οι οποίοι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα κι αν ζούσαμε σε άλλη χώρα θα υποπτευόμασταν ότι χαλάει η δουλειά στη μοιρασιά. Ευτυχώς κάτι τέτοιο αποκλείεται για την Ελλάδα οπότε η απορία παραμένει: τι ακριβώς περιμένει η κυβέρνηση για να γεμίσει κάμερες τους δημόσιους χώρους; Τι ακριβώς την εμποδίζει να κάνει κάτι για το οποίο μέχρι και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει δώσει τη συγκατάθεση της; Αν οι προηγούμενοι προστάτευαν τους παραβατικούς αυτή η κυβέρνηση ποιους προστατεύει; Και μπράβο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ