Ελλαδα

Γυναικοκτονία: Η στιγμή που ο 38χρονος επιτίθεται στην Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Το βίντεο κατέγραψε κάμερα από κατάστημα της περιοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού είναι οι κάμερες σε δημόσιους χώρους οέο;
Η στιγμή που ο 38χρονος επιτίθεται στην Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων © Glomex/Mega

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο τη στιγμή της δολοφονίας - Το βίντεο κατέγραψε κάμερα από κατάστημα της περιοχής 

Στη δημοσιότητα έφερε το ρεπορτάζ του Mega το βίντεο τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που η 28χρονη βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα ενώ μιλά στο τηλέφωνο με την άμεση δράδη. Η κοπέλα είναι μαζί με φίλο της, ο οποίος τη συνόδευσε στο τμήμα. Λίγο αργότερα, ο 39χρονος δράστης, τρέχει προς το μέρος της Κυριακής και της επιτίθεται, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0aj9q1tyzup)

Πληροφορίες ότι η Κυριακή ήταν έγκυος στο παρελθόν και απέβαλε όταν τη χτύπησε ο 38χρονος

Λίγες ώρες μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, έρχονται νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας που αναφέρουν πως η 28χρονη είχε μείνει έγκυος κατά το παρελθόν και απέβαλε από χτυπήματα του 38χρονου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0aggafi5apd)

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη Κυριακή ήταν έγκυος και απέβαλε από τα χτυπήματα του 38χρονου

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ΕΡΤNews φαίνεται πως πριν περίπου δυο χρόνια η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος από τον 38χρονο και είχε αποβάλει επειδή φέρεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο ενδεχομένως και με αυτό τον σκοπό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Μια θεία της 28χρονης μίλησε στην εκμπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» και επιβεβαίωσε το εν λόγω ρεπορτάζ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0aecuk3dvap)

«Οι γυναίκες να μιλήσουν, αλλά δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Ήρθε να ζητήσει βοήθεια και κρύφτηκαν.

»Της είχαμε πει να φύγει από αυτόν τον άνθρωπο, να έρθει εδώ, και η αδελφή της και εμείς. Φοβόταν για τη ζωή της. Την απειλούσε συνέχεια. Το ξέραμε αυτό, το έλεγε συνέχεια. Την είχε χτυπήσει πολλές φορές και είχε χάσει ένα μωρό από το ξύλο και τους βιασμούς.

»Η αδελφή μου είναι με ηρεμιστικά και προσπαθούμε να τη συνεφέρουμε, όπως και όλους στην οικογένεια», κατέληξε.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τα ερωτηματικά που καλείται να απαντήσει η έρευνα 

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, κλήθηκε σήμερα (3.4) να δώσει απαντήσεις στο ποιες παραλείψεις ή λάθη των αστυνομικών οδήγησαν στη γυναικοκτονία έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων με θύμα την 28χρονη Κυριακή. Μεταξύ άλλων, η κ. Δημογλίδου έκανε γνωστό ότι περιπολικό υπήρχε εκείνη την ώρα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ωστόσο δεν κλήθηκε να μεταφέρει τη νηπιαγωγό στο σπίτι της, όπου εκτιμούσε ότι την περίμενε ο πρώην σύντροφός της. 

Το σημείο όπου διαπράχθηκε η γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων
Άγιοι Ανάργυροι - ΕΛΑΣ: Περιπολικό ήταν στην περιοχή © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Άγιοι Ανάργυροι - ΕΛ.ΑΣ.: Περιπολικό ήταν στην περιοχή

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή, υπήρχε περιπολικό στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε από τους αστυνομικούς το περιπολικό για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0a82wsdxpdt)

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο δείχνει τον γυναικοκτόνο έξω από το σπίτι της 28χρονης

Βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε από το Mega δείχνει περί τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (1.4) τον 39χρονο γυναικοκτόνο να «κόβει βόλτες» γύρω από το σπίτι της 28χρονης. Η νεαρή νηπιαγωγός είχε μετακομίσει εκεί τους τελευταίους δύο μήνες. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09tbeyupc2h)

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Γιατί δεν σώθηκε η Κυριακή Γρίβα

Βαριά εκτεθειμένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που ακολούθησαν την πρωτοφανή γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, με θύμα την 28χρονη Κυριακή Γρίβα, τη νηπιαγωγό που δολοφόνησε εν ψυχρώ και με πέντε μαχαιριές ο πρώην αρραβωνιαστικός της Θάνος Κ.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αρκέστηκε να αναφέρει πως υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και πως έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Εδώ όμως οι αποκαλύψεις έρχονται να αποδείξουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως τα πράγματα στα αστυνομικά τμήματα δεν λειτουργούν όπως πρέπει και οι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που τους αρμόζει.

Η Κυριακή Γρίβα πήγε μαζί με έναν φίλο της για να ενημερώσει τις αρχές πως ο πρώην αρραβωνιαστικός της την παρακολουθεί και την απείλησε πως θα της κάνει κακό εάν δεν επιστρέψει σε εκείνον. Το μόνο που ζήτησε ήταν ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι με ασφάλεια, αφού λίγο νωρίτερα ο 39χρονος είχε εμφανιστεί μπροστά στην ίδια και τον φίλο της, έξω από την είσοδο του σπιτιού της.

Αντί να την μεταφέρουν με περιπολικό που υπήρχε διαθέσιμο στο τμήμα εκείνη την ώρα, την άφησαν να καλέσει μόνη της το «100» και να ζητήσει περιπολικό για να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της. Την ώρα που έβγαινε από το τμήμα και ενώ μιλούσε με την εκφωνήτρια της «Άμεσης Δράσης» η 28χρονη δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση με πέντε μαχαιριές από τον 39χρονο πρώην αρραβωνιαστικό της. Μπροστά στα μάτια του φρουρού του αστυνομικού τμήματος.

Οι αποκαλύψεις, ώρα με την ώρα, δημιουργούν την εικόνα χάους στην ΕΛ.ΑΣ. Η 28χρονη πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει αστυνομική συνοδεία. Στο τμήμα, βρίσκονται η αξιωματικός υπηρεσίας, ο φρουρός-υπαρχιφύλακας του τμήματος και η επόπτρια βάρδιας μαζί με την οδηγό της. Η επόπτρια, που τυγχάνει να είναι υποδιοικητής στο συγκεκριμένο τμήμα, έχει την αρμοδιότητα να πηγαίνει από το ένα τμήμα της Δυτικής Αττικής στο άλλο, προκειμένου να ελέγχει πως όλα λειτουργούν σωστά και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Τη συγκεκριμένη βραδιά βρισκόταν στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09stil2s4bd)

Τη στιγμή που εμφανίστηκε η Κυριακή με τον φίλο της, δεν υπήρχε περιστατικό σε εξέλιξη στους Αγίους Αναργύρους ή κάποιο άλλο από τα τμήματα της Δυτικής Αττικής.

Η Κυριακή ζητά συνοδεία περιπολικού και η επόπτρια δεν προσφέρεται να την μεταφέρει, ενώ διαθέτει και οδηγό και όχημα. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που η 28χρονη έχει πέσει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από τον κατηγορούμενο, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και επίθεση σε αστυνομικό, ενώ έχει εγκλειστεί τρεις φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Και όμως, η αξιωματικός υπηρεσίας και η επόπτρια λένε στην 28χρονη να επικοινωνήσει με το «100» για να της διαθέσει ένα περιπολικό.

Εν συνεχεία, ο φρουρός του τμήματος, ενώ γίνεται μπροστά στα μάτια του η επίθεση, δεν βγαίνει έγκαιρα από το κουβούκλιο για να αποτρέψει το φονικό, παρά μόνο όταν πλέον ο δράστης έχει σταματήσει το δολοφονικό του αμόκ και κοιτά περίεργα τον χώρο, ελάχιστα πριν αυτοτραυματιστεί.

Ο συγκεκριμένος υπαρχιφύλακας έχει ενδιαφέρον, μιας και πριν από λίγα χρόνια, είχε συλληφθεί μαζί με ακόμη δύο άτομα για υπόθεση πλαστογραφίας διαβατηρίων στον Ασπρόπυργο. Παρά το γεγονός ότι κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη σύλληψη του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λίγους μήνες αργότερα. Ταυτόχρονα με τη σύλληψη εκκινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα όμως με τον κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ., μετά το πέρας του χρόνου της διαθεσιμότητας και από τη στιγμή που δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση του κατηγορούμενου, επιτρέπεται -εάν το ζητήσει ο ίδιος- να επιστρέψει στην εργασία του. Όπως έκανε, εξάλλου, και ο συγκεκριμένος υπαρχιφύλακας. Αυτή τη στιγμή, η υπόθεση του πρώην ειδικού φρουρού βρίσκεται λίγο πριν τελεσιδικήσει, καθώς δικάζεται σε τρίτο βαθμό, στον Άρειο Πάγο.

Ο υπαρχιφύλακας, εκτιμούν οι αστυνομικοί που διενεργούν την ΕΔΕ που διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενδεχομένως να μην ήθελε να εμπλακεί στο περιστατικό μιας και εκκρεμεί άλλη υπόθεση σε βάρος του και το ενδεχόμενο θανάσιμου χτυπήματος εις βάρος του δολοφόνου να τον έφερνε μπροστά σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

Επίσης, η αξιωματικός υπηρεσίας ελέγχεται εάν ακολούθησε τους προβλεπόμενους κανόνες για τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης γυναικών.

Διαβάστε επίσης → Άγιοι Ανάργυροι: «Συγγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας, την είχα σαν κόρη μου» - Τι αναφέρει ο πατέρας του δράστη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ