Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από Καλάβρυτα: Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα

Τι είπε για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, τις ευρωεκλογές και τον κατώτατο μισθό

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης στα Καλάβρυτα: Τι είπε για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, τις ευρωεκλογές και τον κατώτατο μισθό

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες.

Η πρώτη στάση της επίσκεψής του ήταν στο κτήμα των αμπελώνων της οινοποιίας Cavino, στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ μετά την ξενάγησή του στους αμπελώνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ιερά μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δημαρχείο των Καλαβρύτων.

O K. Μητσοτάκης στα Καλάβρυτα © ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η δικιά μας προσοχή είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στην βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα», ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Όπως πρόσθεσε, «χθες τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός, 830 ευρώ και υλοποιούμε την δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό 1.500 ευρώ» και συνέχισε: «Βήμα -βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας, και πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας».

Μητσοτάκης: Κάποιοι επενδύουν στην τοξικότητα γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα

«Φαίνεται όμως», συμπλήρωσε, «ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «το κάνουν αυτό, γιατί πολύ απλά δεν έχω να πουν τίποτα» και σημείωσε: «Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μιας οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται με ποσοστό 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό.

Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία, ένα εθνικό σύστημα υγείας, για το οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουμε και στις πρωτοβάθμιες και στις δευτεροβάθμιες και στις τριτοβάθμιες υποδομές μας. Δεν έχουν να πούνε τίποτα για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές».

Κάποιοι επενδύουν στην τοξικότητα γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα, είπε ο Κ. Μητσοτάκης © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Και μην έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης.

Τα ίδια ακριβώς έλεγα και πριν από τις εκλογές του 2023 και φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη, η οποία είπε όχι στην τοξικότητα και ναι στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή την λογική».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις Ευρωεκλογές

«Σας διαβεβαιώνω», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους πολίτες, «ότι το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις ευρωεκλογές και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023».

«Και βέβαια», συμπλήρωσε, «στις ευρωεκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για εθνικούς βουλευτές, αλλά ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και ψηφίζουμε τελικά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, γιατί ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε, ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Και αυτή είναι η παράταξη της ΝΔ».

Μητσοτάκης από Καλάβρυτα: Αξιοποίηση του χιονοδρομικού 12 μήνες το χρόνο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και είπε: «Όπως ξέρετε, έχει ήδη γίνει μια σημαντική επένδυση από το ΕΣΠΑ ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι, έτσι ώστε το χιονοδρομικό επιτέλους να αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο αναβατήρα. Το πρώτο κομμάτι έχει ήδη τοποθετηθεί. Το δεύτερο, που αφορά τη Στύγα, θα τοποθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Μόνο και μόνο αυτή η επένδυση αλλάζει τελείως την όψη του χιονοδρομικού, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα του και καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία, αν όχι ίσως το κορυφαίο χιονοδρομικό στην πατρίδα μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει κατατεθεί μία ακόμα πρόταση στα πλαίσια ενός προγράμματος το οποίο έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για περαιτέρω επεμβάσεις στο χιονοδρομικό.

Θα δούμε μαζί με την Υπουργό και μαζί με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό για το Ταμείο Ανάκαμψης, τι δυνατότητες συμπληρωματικής επένδυσης μπορούμε να έχουμε στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Και το λέω αυτό γιατί μοιράζομαι μαζί σας την άποψη και του Δημάρχου και των εξαιρετικών ανθρώπων που διοικούν το χιονοδρομικό, ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το βουνό μόνο ως χιονοδρομικό κέντρο. Το χιονοδρομικό δεν αφορά μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο.

Η εγκατάσταση αυτή και η υποδομή αυτή πρέπει να μπορεί να αξιοποιείται όλο το χρόνο, είτε μιλάμε για ορεινή ποδηλασία το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, την άνοιξη, είτε μιλάμε για πεζοπορία, είτε μιλάμε για επίσκεψη στο αστεροσκοπείο, είτε μιλάμε για άλλες δραστηριότητες βουνού.

Η δυνατότητα λοιπόν μετατροπής των Καλαβρύτων σε έναν προορισμό για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο απαιτεί πράγματι μια σημαντική επένδυση στο χιονοδρομικό, την οποία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει και ανταπόκριση και τέτοια επιθυμία από την τοπική κοινωνία».