Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης: Ήταν ιερή υποχρέωση το χτύπημα της Χαμάς

Δείτε τη συνέντευξη του γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρουφάκης: Ήταν ιερή υποχρέωση το χτύπημα της Χαμάς
Ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει για τη Χαμάς © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει για τη Χαμάς στην εκπομπή «Σκληρό Μαρκάρισμα»

«Ήταν ιερή υποχρέωση το χτύπημα στο Ισραήλ από τη Χαμάς», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σκληρό Μαρκάρισμα» και στην Αναστασία Γιάμαλη.

Όταν ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε ποια είναι η στάση του για τη Χαμάς, απάντησε ότι η οργάνωση είναι το σύμπτωμα της σημερινής κατάστασης στη Μέση Ανατολή και ότι το Ισραήλ χρηματοδοτούσε τη Χαμάς τα τελευταία χρόνια. Πρώτα ο Αριέλ Σαρόν και μετά ο Βενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε.

«Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τον Νετανιάχου να φωνάζει στα πλήθη και να λέει ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη Χαμάς», ισχυρίστηκε ο κ. Βαρουφάκης.

Το επίμαχο σημείο ξεκινάει στο 43:45

Βαρουφάκης για το καταστατικό της Χαμάς

«Για μένα είναι κατάπτυστο», τόνισε αναφερόμενος στο καταστατικό της οργάνωσης. «Πρόκειται για ένα θεοκρατικό αντισημιτικό, κατασκεύασμα το οποίο μου φέρνει αναγούλα».

«Η ίδια η Χαμάς όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη», διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25.

Η Χαμάς είχε ιερή υποχρέωση να το κάνει, δήλωσε ο Βαρουφάκης 

Στην ερώτηση της κας Γιάμαλη, αν θεωρεί τρομοκρατικό το χτύπημα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Είχαν ιερή υποχρέωση να το κάνουν».

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν ιερή υποχρέωση να ρίξουν το «τείχος» του Ισραήλ και «δεν πρόκειται ποτέ να δεχτώ βιαιοπραγίες σε άμαχους».

«Η επίθεση της 7 Οκτωβρίου έγινε στον ισραηλινό στρατό»

Όταν η κα Γιάμαλη τόνισε ότι η επίθεση της Χαμάς έγινε σε άμαχους, ο κ Βαρουφάκης απάντησε: «Η επίθεση της 7 Οκτωβρίου έγινε στον ισραηλινό στρατό και όχι σε άμαχους. Ήταν μια πράξη αντίστασης και κάθε λαός θα το έκανε».

Τέλος, καταδίκασε όλες τις βιαιοπραγίες που γίνονται, αλλά τόνισε ότι δεν ξέρει αν όντως συνέβησαν βιασμοί ή δολοφονίες εκείνη την ημέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ