Πολιτικη & Οικονομια

Χρήστος Τριαντόπουλος στη Βουλή για Τέμπη: Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη Δικαιοσύνη

«Η παρουσία μου στον τόπο του δυστυχήματος αφορούσε αποκλειστικά τον συντονισμό της βοήθειας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Τριαντόπουλος: Τι υποστήριξε στη Βουλή ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χρήστος Τριαντόπουλος: Τι υποστήριξε στη Βουλή ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ισχυρίστηκε στην τοποθέτηση του στη Βουλή ότι όλες οι ενέργειες μετά το δυστύχημα καθορίστηκαν από τους αρμόδιους επιχειρησιακούς παράγοντες και πως οι παρεμβάσεις στον χώρο έγιναν βάσει του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για σεβασμό προς τα θύματα και τις οικογένειές τους και εκφράζοντας τη θλίψη του για την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

Παράλληλα στηλίτευσε τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να «χτιστεί» ένα αφήγημα περί «συγκάλυψης» επισημαίνοντας ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη δικαιοσύνη. Ξεκαθάρισε δε ότι όλες οι ενέργειες που λήφθηκαν μετά το δυστύχημα καθορίστηκαν από τους αρμόδιους επιχειρησιακούς παράγοντες και ότι οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί πλήρως από εκείνους που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο, ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να εντοπιστούν τα θύματα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ξεκαθάρισε ότι έχει επιλέξει να απαντά θεσμικά στη Βουλή και να μην τροφοδοτεί την ατελείωτη παραφιλολογία και την αβάσιμη σεναριολογία αυτών που εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο, υποστηρίζοντας πως η παρουσία του στον τόπο του δυστυχήματος τις ημέρες μετά την τραγωδία, ήταν αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με ευθύνη την κρατική αρωγή, τον συντονισμό της βοήθειας και τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καθώς όλες οι ενέργειες που έγιναν μετά το δυστύχημα καθορίστηκαν βάσει του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από τους αρμόδιους επιχειρησιακούς παράγοντες.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έκλεισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας τον απόλυτο σεβασμό του προς τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι όπως τόνισε «έχουν όλα τα δίκαια του κόσμου».

Βασικό του μέλημα, σημείωσε, είναι το «ποτέ ξανά» που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός μετά το δυστύχημα, να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ