- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλένα Αποστολάκη: Κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση παραβίαση του κράτους δικαίου
Η ομιλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Πρόταση μομφής: Η ομιλία της Μιλένας Αποστολάκη στην ολομέλεια της Βουλής
Η Μιλένα Αποστολάκη, ήταν η πρώτη βουλευτής, που ανέβηκε στο βήμα, ως εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η κ. Αποστολάκη αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν μετά την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη-τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης, το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη, την εξεταστική επιτροπή, την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, την άσκηση δίωξης από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, τα όσα δήλωσε η ευρωπαία εισαγγελέας και μια σειρά άλλων γεγονότων-με κεντρικό άξονα των όσων παρέθεσε, την «οργανωμένη και συστηματική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» και την «οικοδόμηση του αφηγήματος του ανθρώπινου λάθους», εκ μέρους της κυβέρνησης.
Μιλένα Αποστολάκη: Στο τρίπτυχο συγκάλυψη-διαφθορά-ατιμωρησία, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακρίνεται με επιτυχία
«Αν και η χώρα κατακλύστηκε με επίμονα «γιατί» και βαριά ερωτηματικά, μετά από εκείνη τη νύχτα στα Τέμπη, η κυβέρνηση επιδόθηκε σε μια οργανωμένη και συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών», υπογράμμισε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε στην λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής, για την οποία κατήγγειλε ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας, η στόχευση ήταν μια και σαφής, ήταν «η οικοδόμηση του αφηγήματος του ανθρώπινου λάθους, ως το αποκλειστικό αίτιο για το έγκλημα των Τεμπών» και «η αποδόμηση της προφανούς αιτιώδους συνάφειας ανάμεσα στη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 και την τραγωδία στα Τέμπη».
«Στην προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών, ήρθαν τις τελευταίες ημέρες να προστεθούν νέα δεδομένα, που αποδεικνύουν αλλοίωση των συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, τη νύχτα της μοιραίας τραγωδίας, ώστε να μεγεθυνθεί το αφήγημα της κυβέρνησης για το ανθρώπινο λάθος, ως αποκλειστικό αίτιο της σύγκρουσης και να υποβαθμιστούν οι υφιστάμενες κυβερνητικές ευθύνες, αναφορικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου», είπε η Μιλένα Αποστολάκη, που επισήμανε ότι λίγες μόλις ώρες μετά τη σύγκρουση, κάποιοι αφαίρεσαν παράνομα τις συνομιλίες του σταθμάρχη, από τον ΟΣΕ, και «κατόπιν κοπτοραπτικής, τις έδωσαν αλλοιωμένες στη δημοσιότητα, ώστε να φαίνεται πως ο σταθμάρχης είχε υποδείξει λανθασμένη πορεία στο μοιραίο τρένο για να ενισχυθεί το προαποφασισμένο αφήγημα που ήθελε την τραγωδία να οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.
«Η κυβέρνηση παραβιάζει κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση το κράτος δικαίου»
«Αυτές οι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στο τρίπτυχο συγκάλυψη-διαφθορά-ατιμωρησία, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακρίνεται με επιτυχία», είπε η κ. Αποστολάκη. Κοντά σε αυτά, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην μετατροπή του υπουργείου Εσωτερικών σε ένα «παρακρατικό εκλογικό μηχανισμό» που διαρρέει προσωπικά δεδομένα, επιλεκτικά σε υποψήφιους βουλευτές για να καταλήξει: «η σχέση της παράταξης της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι παραδοσιακές και στέρεες. Η προσπάθεια σας να παραστήσετε ότι είστε θύματα επιχειρηματικών συμφερόντων, ηχεί ως ένα ανέκδοτο, όχι μόνο στην αίθουσα αλλά και σε όλο το έθνος».
Η κυβέρνηση παραβιάζει κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση το κράτος δικαίου, κατήγγειλε η κ. Αποστολάκη και πρόσθεσε ότι η εικόνα του φιλελεύθερου ηγέτη, του πρωθυπουργού έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα από τις υποκλοπές, από τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, από το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, από τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.