Πολιτικη & Οικονομια

Σπίρτζης για Κασσελάκη: «Υπερβολή να ζητήσει εκλογές με διεθνείς παρατηρητές»

«Δεν με νοιάζει να πιέσω τον Καραμανλή», είπε ο πρώην υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης
Ο Χρήστος Σπίρτζης για δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χρήστος Σπίρτζης: Ο πρώην υπουργός για την «υπερβολική» δήλωση Κασσελάκη και τα Τέμπη

«Υπερβολή» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, μετά την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περί μονταζιέρας στις συνομιλίες του σταθμάρχη στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Σπίρτζης: Η δήλωση Κασσελάκη που θεωρεί υπερβολική

«Νομίζω ήταν μια βαριά υπερβολή η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη αλλά και αυτά που έχουν γίνει από εκεί και πέρα είναι βαριά», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d02ny53apifd)

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα Τέμπη, σημειώνοντας ότι «έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως η κυβέρνηση «πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος, δηλαδή μεταξύ των δύο μηχανοδηγών και του σταθμάρχη. Να μας πουν ποιος είχε πρόσβαση στις μαγνητοταινίες, και ποιος επέλεξε συγκεκριμένα τμήματα αυτών των συνομιλιών να τα δώσει στη δημοσιότητα». 

Σπίρτζης για Τέμπη: «Δεν με νοιάζει να πιέσω τον Καραμανλή»

Ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το πρόσφατο αίτημα που έκανε στη Βουλή για την ενεργοποίηση του άρθρου 86. Όπως εξήγησε, δεν έκανε αυτό το αίτημα για να πιέσει τον κ. Καραμανλή. «Δεν με νοιάζει να πιέσω καθόλου τον κ. Καραμανλή, πιέζεται από μόνος του όπως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν ευθύνη ή δεν έχουν και εμπλέκονται σε αυτό» είπε. Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν ο ίδιος αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης επισήμανε πως «έκανα ό,τι μπορούσα» τονίζοντας πως η σύμβαση παραδόθηκε στο 74%.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d02odtfnsowx)

«Δεν αισθάνομαι ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο όταν είχαμε μια σύμβαση που ήταν διάτρητη, έλλειπαν υλικά, δεν παράγονταν υλικά εδώ και 15 χρόνια, δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, δεν υπήρχαν προδιαγραφές ασφαλείας» επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης καταλήγοντας πως και ο ίδιος πρέπει να διερευνηθεί αν έχει ευθύνη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d02ntbsn8jcx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ