Πολιτικη & Οικονομια

Έρχονται αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας το 2025 - Το σχέδιο για τα πρόστιμα και τα νέα ποσά

Συγκροτήθηκε ήδη ειδική ομάδα για την αναμόρφωση του πλαισίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητα σε δρόμο της Αθήνας
Τέλη Κυκλοφορίας: Αλλαγές το 2025 σε ποσά και πρόστιμα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τέλη Κυκλοφορίας: Αλλαγές σε ποσά - πρόστιμα το 2025 - Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αναμόρφωσης

Αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στα ποσά που θα καλούνται οι ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλλουν, αλλά και τα πρόστιμα, αναμένονται από το 2025. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας, η οποία θα κληθεί να αναθεωρήσει όσα γνωρίζουμε σήμερα για τα Τέλη Κυκλοφορίας. 

Αυτοκίνητα σε ουρά στο κέντρο της Αθήνας
Αναθεώρηση του πλαισίου για τα Τέλη Κυκλοφορίας το 2025 © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχονται αλλαγές στα ποσά το 2025

Όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, έργο της ειδικής ομάδας είναι η αναμόρφωση και επικαιροποίηση του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας των ΕΙΧ, η διατύπωση απόψεων σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, η επεξεργασία και μελέτη των νέων τεχνολογικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών εξελίξεων καθώς και των όρων, προϋποθέσεων και κριτηρίων διαμόρφωσης του κόστους των τελών. Εκτιμάται ότι το πρώτο σχέδιο για την αναθεώρηση των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση των υφιστάμενων, θέτοντας κυρίως κριτήρια περιβαλλοντικά, όπως είναι οι εκπομπές ρύπων. 

Τι εξετάζουν οι αρχές για τα πρόστιμα εκπρόθεσμης πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το σχήμα των προστίμων αναμένεται να αλλάξει από το 2025. Πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι να καθιερώσει ένα κλιμακωτό σύστημα προστίμων ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πληρωμής των τελών. Μάλιστα, χαρακτηριστικό θα είναι ότι όσοι νωρίτερα θα γίνεται η εξόφληση των τελών μετά τη λήξη της προθεσμίας, τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ