Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην καθιερωμένη τους συνάντηση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Όσα είπαν μπροστά στις κάμερες

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε νωρίτερα σήμερα (19.3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός - συνοδευόμενος από συνεργάτες του - βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου - Όσα δήλωσαν μπροστά στις κάμερες

«Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα και έχουν οδηγήσει σε μειώσεις τιμών σε πολλά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά» τόνισε μεταξύ άλλων Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην Υγεία, σημειώνοντας πως γίνονται παρεμβάσεις στον τομέα αυτό, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. «Κάνουμε παρεμβάσεις στα κτίρια, ώστε να μπορούμε να πούμε πως βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, συμπληρώνοντας πως εξίσου σημαντικό είναι να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού τη θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Πανεπιστήμια

Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε θέματα Ασφάλειας στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως υπήρξαν επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές» είπε, συμπληρώνοντας πως είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός και εκτός πανεπιστημίων. «Τα πανεπιστήμια είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει κάποιοι να προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε χώρους στείρων συγκρούσεων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συζήτηση με τους αγρότες της Θεσσαλίας

Σχετικά με τη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταδεικνύεται η ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στη Θεσσαλία. «Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέροντας ενδεικτικά την ψήφιση του νόμου για τη μείωση των τιμών του ρεύματος, αλλά και τις συζητήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. «Σε μια εποχή που τα ζητήματα του πρωτογενούς πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη ελληνικού πρωτογενούς τομέα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czxmr8l42rjl)

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη δημόσια Υγεία, την ακρίβεια και την καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων

«Κύριε Πρόεδρε, το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφορά την κοινωνική συνοχή. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα θέματα της υγείας. Ιδίως σε ό,τι αφορά το κοινωνικό σύνολο, πρέπει οι παρεμβάσεις που γίνονται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε πάντα να ενισχύεται η δημόσια υγεία, που είναι πολύ σημαντικό αγαθό», είπε στη δική της τοποθέτηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε:

«Στο θέμα της ακρίβειας, παρακολουθώ και εγώ τις κινήσεις, το έχουμε ξανασυζητήσει άλλωστε, όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί και οι κυρωτικοί μηχανισμοί οδηγούν στην αναγκαστική, έστω, συμμόρφωση, εάν αυτή δεν είναι εκούσια με τη νομιμότητα, όπως θα έπρεπε. Αλλά είναι πολύ σημαντικοί και αυτοί για την κοινωνική συνοχή, για τα νοικοκυριά και την ευημερία τους. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων, από όλους όμως. Και πράγματι πρέπει να γίνονται πολλές φορές σταθμίσεις στο κατά πόσο η απόλαυση των δικαιωμάτων από μια μερίδα συμπολιτών μας έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση των δικαιωμάτων για τους υπόλοιπους. Και εκεί νομίζω ότι είναι οι δύσκολες σταθμίσεις που πρέπει να κάνουν όλα τα αρμόδια  όργανα και η πολιτεία τελικά να εφαρμόζει τη νομιμότητα.

Στη Σλοβακία, που επισκέφθηκα πρόσφατα, συζητήσαμε και το θέμα των ευρωεκλογών. Όλοι έχουμε μια ανησυχία και ελπίζουμε για το καλύτερο, όσον αφορά το αποτέλεσμα, με την έννοια ότι θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο, οι δημοκρατικές δυνάμεις. Πολλά επηρεάζονται και θα επηρεαστούν από τις εκλογές αυτές, βλέπω για παράδειγμα ότι η αγροτική πολιτική επηρεάζει το ουκρανικό. Συγκρούσεις ανακύπτουν σε πολλά άλλα ζητήματα, για τα οποία  οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι κρίσιμες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ