Πολιτικη & Οικονομια

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θρίαμβο του Γιώργου Λάνθιμου στα Όσκαρ

«Η ξεχωριστή του ματιά μάς γέμισε υπερηφάνεια, χίλια μπράβο» σχολίασε ο Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θρίαμβο του Γιώργου Λάνθιμου
Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θρίαμβο του Γιώργου Λάνθιμου © ALLISON DINNER/ EPA

Θρίαμβος Λάνθιμου στα Oscars: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου 

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο για τα τέσσερα Όσκαρ που κέρδισε η ταινία «Poor Things» απέστειλε η πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασαν την τεράστια επιτυχία του Έλληνα σκηνοθέτη.

Μέσω ανάρτησής του στα social media, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το καλλιτεχνικό όραμα του Γιώργου Λάνθιμου εμπνέει όλο και περισσότερους ανθρώπους.

«Η ξεχωριστή ματιά και η μοναδική αφηγηματική του δεινότητα δεν καθήλωσαν, απλώς, τους φίλους του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Αλλά γέμισαν με υπερηφάνεια όλες και όλους μας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Γιώργο Λάνθιμο

«Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τις 4 διακρίσεις που κατέκτησε στα φετινά Όσκαρ με την ταινία του «Poor Things». Η ξεχωριστή ματιά και η μοναδική αφηγηματική του δεινότητα δεν καθήλωσαν, απλώς, τους φίλους του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Αλλά γέμισαν με υπερηφάνεια όλες και όλους μας.

Στο πρόσωπο και στο έργο του Γιώργου καθρεφτίζεται η Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου. Εύχομαι αυτά τα σπουδαία βραβεία να είναι μόνο ένας από τους πολλούς ακόμη σταθμούς του προς την κορυφή της 7ης Τέχνης. Και το καλλιτεχνικό του όραμα να εμπνέει όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερους.

Συγχαρητήρια και πάλι».

Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τις 4 διακρίσεις που κατέκτησε στα φετινά Όσκαρ με την ταινία του «Poor Things». Η...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, March 11, 2024

Κασσελάκης για Λάνθιμο: «Ας μας επιτρέψει να μοιραστούμε τη χαρά του»

Με τη σειρά του ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τα δικά του συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο για τα τέσσερα Όσκαρ που απέσπασε η ταινία Poor Things 

«Τα φώτα στραμμένα στο μεγαλείο της Τέχνης. Συγχαρητήρια για τα 4 Όσκαρ που απέσπασε το Poor Things, στον Γιώργο Λάνθιμο. Έναν άνθρωπο που πέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας για να μεγαλουργήσει στο διεθνές σινεμά» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και τόνισε ότι «με κόπο, επιμονή στις ιδέες του και πίστη στο κινηματογραφικό του όραμα».

«Ας μας επιτρέψει να μοιραστούμε τη χαρά του και να προσπαθήσουμε ώστε κάποτε οι Έλληνες δημιουργοί του σινεμά να μη χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα παγκόσμια όνειρά τους» κατέληξε.

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια Γιώργο Λάνθιμε για το … τετράποντο!

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στον Γιώργο Λάνθιμο. Σε ανάρτησή του στο Χ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο. Συγχαρητήρια Γιώργο Λάνθιμε για το … τετράποντο!»

Γιώργος Λάνθιμος: Η ομιλία της Έμα Στόουν και το «ευχαριστώ» στον Έλληνα δημιουργό

Η Έμμα Στόουν έλαβε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για δεύτερη φορά στην καριέρα της, για την ερμηνεία της στην μπαρόκ κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things».

Ήδη βραβευμένη για τον ρόλο της στην ταινία «La La Land», η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός αυτή τη φορά ενσάρκωσε μια αυτόχειρα την οποία επαναφέρει στη ζωή εκκεντρικός επιστήμονας εμφυτεύοντάς της εγκέφαλο αγέννητου εμβρύου και ξεκινά να ανακαλύπτει τη ζωή από την αρχή, χωρίς αιδώ ή προκαταλήψεις. Επικράτησε των Λίλι Γκλάντστοουν («Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού»), Σάντρα Χούλερ («Ανατομία μιας πτώσης»), Κάρι Μάλιγκαν («Maestro») και Ανέτ Μπένινγκ («Nyad»).

Η Στόουν ανέβηκε στη σκηνή εμφανώς συγκινημένη και ξεκίνησε ευχαριστώντας όλες της συνυποψήφιες της στην κατηγορία.

«Σάντρα, Ανέτ, Κάρι, Λίλι, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το βραβείο. Σας θαυμάζω και ήταν τιμή που βρεθήκαμε μαζί και ελπίζω να ξαναβρεθούμε και στο μέλλον», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα δωρο ζωής η Μπέλα Μπάξτερ. Δεν αφορά μόνο εμένα όλα αυτο, αλλά μια ολοκληρη ομάδα που συναντηθήκαμε για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που ξεπερνά το επιμέρους άθροισμα των μερών του».

Και φυσικά, στη συνέχεια ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Γιώργο Λάνθιμο. «Είμαι βαθιά ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλα τα μέλη του καστ, με όλα τα μέλη του συνεργείου και με κάθε άτομο που προσέθεσε την αγάπη του για να γυριστεί αυτή η ταινία».

«Η αγάπη μου για σένα είναι πιο μεγάλη και από όλο τον ουρανό, κοριτσάκι μου», είπε κλείνοντας για την οικογένειά της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ