Πολιτικη & Οικονομια

Λοβέρδος: «Αν οι "Δημοκράτες" δεν πιάσουν το 3% στις Ευρωεκλογές, αποχωρώ από την πολιτική»

Ο στόχος του πολιτικού μετά την ίδρυση νέου κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρέας Λοβέρδος
Λοβέρδος: Ευρωεκλογές και αποχώρηση από την πολιτική © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον στόχο των Δημοκρατών στις Ευρωεκλογές και το τέλος από την πολιτική

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν από λίγο καιρό ίδρυσε το κόμμα «Δημοκράτες», με το οποίο θα διεκδικήσει μία θέση στην Ευρωβουλή και όπως δήλωσε σήμερα «αν δεν κερδηθεί το 3% στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα είναι η τελική πράξη της πολιτικής μου πορείας. Νομίζω ότι είναι λογικό». 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανάφερε: «Το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται τώρα – Τα μισά του μέλη έχουμε κατασταλάξει ποια μπορεί να είναι, με βάση τις προτάσεις, γιατί υπάρχουν. Από την ώρα που δημοσιεύσαμε την περασμένη Δευτέρα το βίντεο αυτό από τον Έβρο και το σάιτ μας το δημοκράτες, ήταν δεκάδες αυτοί που είπαν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι. Και πριν όμως, όταν ετοιμαζόμασταν είχαμε πει στον λαό αν θέλεις να κατέβεις θα κατέβεις. Το όνομα του κόμματος αφήνει σαφές μήνυμα ότι έχουμε ένα μέτωπο απέναντι στα άκρα. Και πέρα από αυτά έχει μέσα του τη δύναμη του συνθήματος ότι δεν θα αφήσουμε τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας χάρισμα στους φασίστες, σε κάθε λογής τραμπούκο, ρατσιστή και μισαλλόδοξο. Είμαστε εμείς πατριώτες στα χέρια μας. Ο πατριωτισμός και η τύχη της Ελλάδας και το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της είναι σε ασφαλή χέρια».

Όσα έχει πει ο Ανδρέας Λοβέρδος για το κόμμα «Δημοκράτες»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου με ένα βίντεό του στα social media το όνομα τού κόμματός του, «Δημοκράτες»

«Συμπολίτες μου, από τον Έβρο. Εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας. Το όνομά του, Δημοκράτες. Ένα κόμμα δημοκρατικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα παλέψουμε και από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών. Δεν ξεκινάμε τυχαία από εδώ. Στέλνω ένα μήνυμα από εδώ, από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που πρόσφατα το 2020 αποκρούσαμε μία απόπειρα εισβολής, ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους, ότι μόνο ένα μένει: θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπολίτες μου, με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική, εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας», λέει στο βίντεο ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε αποκαλύψει ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα τον περασμένο Ιανουάριο, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ