- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ με δεύτερους τους...αναποφάσιστους
Με αυξητική τάση η κατηγορία αυτή των ψηφοφόρων που το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.
ΝΔ: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστο
Πρώτο κόμμα με 27% - και με διαφορά 15,5 μονάδων - παραμένει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του καναλιού ALPHA.
Πιο αναλυτικά, με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση και στο 10,5%.
Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Σημαντικό εύρημα ωστόσο είναι ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.
Τι επηρεάζει την ψήφο ευρωεκλογών
Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις ευρωεκλογές απαντά το 42%. Πολύ απαντά το 30%, λίγο το 21%. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, θα επηρεάσουν πολύ την επιλογή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, απαντά το 37%, λίγο απαντά το 29% και καθόλου το 27%. Τέλος, το ν/σ για τα μη κρατική ΑΕΙ δεν θα επηρεάσει καθόλου την ψήφο στις ευρωεκλογές, απαντά το 32%. Πολύ λέει το 39%, λίγο το 20%.
Δημόσκοπη Alco: Ίδια η εικόνα από το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Το ίδιο άσχημη παρουσιάζεται η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά το 37% του συνόλου των ερωτηθέντων. Χειρότερη απαντά το 22%, το ίδιο καλή λέει το 16%, καλύτερη, απαντά μόλις το 7% ενώ το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Σε όσους εκδηλώνουν πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 55% απαντά ότι η εικόνα Κασσελάκη παραμένει το ίδιο καλή, το 29% απαντά καλύτερη, το 5% απαντά το ίδιο κακή και το 2% χειρότερη. Δεν απαντά το 9%.
Δημοσκόπηση: Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη
Το 77% βλέπει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα καταγράφηκε πολύ χαμηλά, στο 27%. Επίσης, σε ποσοστό 77% οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα φονικό δυστύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τέλος, το 38% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για τα Τέμπη. Το 29% απαντά ότι την εμπιστεύεται λίγο, το 22% «αρκετά» και μόλις το 5% «πολύ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.