- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης: Ο Γαβρόγλου το 2018 είχε φέρει διάταξη εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16
«Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα» ανέφερε ο υπουργός
Πιερρακάκης: «Πυρά» κατά του Κώστα Γαβρόγλου - «Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα» ανέφερε ο υπουργός
Στην αποκάλυψη, ότι ο Κώστας Γαβρόγλου, ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισάγει στη Βουλή το 2018, διάταξη, με αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ "διεθνών οργανισμών" είναι "εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος", ανεξάρτητα από το αν αναγκάστηκε από την παρέμβαση του κ. Φίλη να την πάρει πίσω, προχώρησε στη σημερινή, τελευταία, συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την ίδρυση παραρτημάτων μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.
Χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαβρόγλου " πιο φιλελεύθερο από εμένα" ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία " οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης". Στην ίδια διάταξη προσέθεσε ότι " η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014".
«Πυρά» Πιερρακάκη κατά Γαβρόγλου
«Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος" συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.
«Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ" ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε " αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας".
Προηγουμένως ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφερεί εκτενώς στην απόπειρα της αντιπολίτευσης να μειώσει με γενικόλογους χαρακτηρισμούς τις γνωμοδοτήσεις και την αξία των δημόσιων παρεμβάσεων των κορυφαίων στνταγματολόγων όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Αντώνης Μανιτάκης. « Είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης ο Βενιζέλος και ο Μανιτάκης; Νομίζετε ότι κουνώντας το δάχτυλο μπορείτε να κρίνετε κάποιοι μια πορεία ζωής με δεκάδες διδακτορικά, δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις; Έχουν δώσει τη ζωή τους οι συγκεκριμένοι στην επιστήμη τους, δεν μπορείτε να τους προσβάλλετε αναφέροντας ότι θεωρητικολογούν και υποστηρίζουν την κυβέρνηση".
Είχε προηγηθεί άλλη αναφορά του κ. Πιερρακάκη σε άρθρο του καθηγητή της Νομικής κ. Δελλή στην "Καθημερινή", σύμφωνα με το οποίο "το Σύνταγμα δεν είναι λείψανο, είναι ζωντανός οργανισμός, χωρίς το οξυγόνο της επικαιρότητας παθαίνει, έχει ανάγκη αππο ζωντανές αναγνώσεις και όχι από λιτανείες".
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται καθημερινά στο όνομα μιας σκληρής αντιπολιτευτικής ρητορικής η οποία πρεσβεύει την αλήθεια.
Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται
Με 17 βουλευτές μένει η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Κάθε τι που φέρνει μια αλλαγή, φέρνει μαζί μέσα του τη δύναμη της ελπίδας» δηλώνει ο βουλευτής
Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Βόρεια Εύβοια
«Η λάμψη, το ταλέντο και η μοναδική παρουσία της θα μείνουν για πάντα ζωντανά μέσα απο τις ταινίες της» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων
Η συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού
«Ηθοποιός που συνδύαζε φυσικό κάλλος και μια σπάνια γοητεία, με πηγαίο ταλέντο, έπλασε ρόλους διαχρονικούς, που θα εξακολουθούν να μας χαρίζουν συγκίνηση και χαρά»
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Γιατί οι οδηγοί δεν θα δουν ολόκληρη την έκπτωση των 10 λεπτών στη βενζίνη
Μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμέρου
«Ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει» απαντά στην ΕΛΑΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.