Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Αποδυναμωμένος ο Τσίπρας, σε καλύτερη θέση ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο

Κυριαρχία της ΝΔ - Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημοσκόπηση Pulse: Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση - Αποδυναμωμένος ο Τσίπρας

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία με 17,5 μονάδες διαφορά, τα «κέρδη» του Στέφανου Κασσελάκη από το Συνέδριο, αλλά και την ελαφρά πτώση του ΠΑΣΟΚ κατέγραψε η δημοσκόπηση της Pulse στον ΣΚΑΪ.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ η ΝΔ λαμβάνει 29,5%, δηλαδή μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου που είχε συγκεντρώσει 30,5%. Ακολουθούν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που λαμβάνουν από 12%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7,5% και η Ελληνική Λύση το 7%.

Δημοσκόπηση Pulse: Η πρόθεση ψήφου για την 2η θέση

Ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα στη μάχη της 2η θέσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει μια μικρή κάμψη.

Δημοσκόπηση Pulse: Συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν τους πιο αποφασισμένους ψηφοφόρους - το 82% όσων δηλώνουν ότι προτίθενται να τους ψηφίσουν λένε ότι θα πάνε οπωσδήποτε στην κάλπη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν πέφτει στο 76%, με ένα 17% να δηλώνει ότι «μάλλον» θα πάει στις κάλπες.

Δημοσκόπηση Pulse: Για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες κρίνουν ότι μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο το κόμμα όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνουν αποδυναμωμένοι από την σύγκρουση. Στην ερώτηση μετά από το πρόσφατο συνέδριο από πολιτική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει γενικά αποδυναμωμένος απάντησε το 56%. Το 25% απάντησε «Τα ίδια» και μόλις το 8% ενισχυμένος.

Στην ίδια ερώτηση όταν το δείγμα αφορά αυτούς που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 45% απαντάει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο και το 38% «Τα ίδια».

Στην ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% απάντησε ότι βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο και το 34% λέει ότι είναι «Τα ίδια». Μόλις το 17% λέει ότι είναι ενισχυμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ίδιο ερώτημα, για τον Αλέξη Τσίπρα, το σύνολο των ψηφοφόρων εκτιμά σε ποσοστό 48% ότι βγήκε αποδυναμωμένος και μόλις το 7% ενισχυμένος.

Δημοσκόπηση Pulse: Για τις φοιτητικές καταλήψεις

Το 53% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια έναντι 21% που απαντούν ότι συμφωνούν και 19% που μάλλον συμφωνούν.