Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης για Τέμπη: «Όσο και να “μπαζώνει” τις έρευνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα αποδοθεί Δικαιοσύνη»

Η δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για την έρευνα στα Τέμπη - Η δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στρέφεται ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή όσα δήλωσε την Πέμπτη (29.2) ο πρωθυπουργός για την τραγωδία στα Τέμπη και τις έρευνες που θα οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών.

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για την έρευνα στα Τέμπη

«Ο πρωθυπουργός που με προσωπική του ευθύνη μπλοκάρει την έρευνα της Δικαιοσύνης για το predator, που αμαυρώνει την πατρίδα μας στο εξωτερικό με τους χειρισμούς του στο κράτος Δικαίου, που τα στελέχη του απαξίωσαν τον ρόλο της εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, που ένας από τους πιο στενούς του υπουργούς έδωσε την εντολή για το "μπάζωμα" στα Τέμπη, χθες μίλησε για εργαλειοποίηση», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεσμεύομαι πως όσο και να "μπαζώνει" τις έρευνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και να καμουφλάρεται επικοινωνιακά, στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη», τονίζει.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες

«Η δικαιοσύνη θα δώσει τις τελικές απαντήσεις για την απόδοση ευθυνών», τόνισε ο πρωθυπουργός για την τραγωδία των Τεμπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνέδριο της Καθημερινής με θέμα «Μεταπολίτευση 50 χρόνια μετά» έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να φύγει από μαξιμαλιστικές θέσεις και υπογράμμισε την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Στο σύνολο της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής ατζέντας τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός. Έδειξε και πάλι τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ορίζοντας την προώθηση της συγκεκριμένης ατζέντας ως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση στην παρούσα τετραετία.

«Αυτή η πολιτική ισχύς της Νέας Δημοκρατίας είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, αυτές για τις οποίες μιλήσαμε και για τις οποίες πήραμε την πολιτειακή νομιμοποίηση. Η κατεύθυνση είναι η γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, έδειξε προς την ανάγκη να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμιστικά άλματα, όρισε ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησης τους υψηλότερους ονομαστικούς μισθούς, ενώ έθεσε ως «κλειδί» τη δημοσιονομική ισορροπία.

© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Ο ίδιος επισήμανε πως στο δυστύχημα των Τεμπών «συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, που όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των ελληνικών δημόσιων οργανισμών. Δεν ήταν πρέπον να πω κάτι περισσότερο, όσο είναι ανοιχτή η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση. Να σκύψουμε το κεφάλι με σεβασμό απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που δεν ξαναείδαν ποτέ τα παιδιά τους. Και αυτό είναι πολύ βαρύ για να το προσπεράσει κανείς και να μην προσπαθήσει κανείς να συντονιστεί με αυτόν τον πόνο.

»Εξοργιστική η κομματική εργαλειοποίηση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.