Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχία Μητσοτάκη - Eκτός βουλής οι Σπαρτιάτες

Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση © Alexandros Michailidis / SOOC

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ -Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN. Τάσεις ανόδου καταγράφει η Ελληνική Λύση, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει νέες απώλειες στον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου του, που έληξε με επικράτηση των συμμάχων του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 41,2% εκείνων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι την επόμενη μέρα το κόμμα θα είναι αποδυναμωμένο, ενώ μόλις το 32% προβλέπει ότι θα ενισχυθεί.

Πρόθεση με αναγωγή στις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12.5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4%, και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7%και το ΚΚΕ με 9%.

18_a
18-b


Πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών: Προβάδισμα 17,9 μονάδων για ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 17,9 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 29%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 11,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τρίτος με 10,1%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη με 7,8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7%, η Νίκη 2.5% και η Νέα Αριστερά με 2.4%


Προβάδισμα 23 μονάδων για ΝΔ στην πρόθεση με αναγωγή στις εθνικές κάλπες

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα 23 μονάδων. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,2%, έναντι 14,2% του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 13% του ΣΥΡΙΖΑ, τέταρτο έρχεται με 10% το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, πέμπτο το ΚΚΕ με 9% και ακολουθεί οριακά εντός Βουλής με 3,2% η Νίκη.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, έκπληξη στην τρίτη θέση

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και πάλι με 28,9%, αλλά η έκπληξη έρχεται στην τρίτη θέση, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι δεύτερος με 7,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος ακολουθεί με 7,4%. Ακολουθεί με 7,2% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο 3,5% βρίσκονται οι κ.κ. Κουτσούμπας και Βαρουφάκης.

14_a__1_


Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Ένας στους δύο από το σύνολο των ψηφοφόρων (50,3%) θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το επεισοδιακό συνέδριο.  Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ποσοστό 41,2% εκτιμούν ότι μετά το συνέδριο το κόμμα είναι σίγουρα/μάλλον εξασθενημένο.

03

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ