Πολιτικη & Οικονομια

Πιερρακάκης: Αυστηρή η εποπτεία στα μη κρατικά πανεπιστήμια - Θα αφαιρείται η άδεια σε ενδεχόμενο παραβίασης

Δείτε live τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στην επιτροπή της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιερρακάκης: Αυστηρή η εποπτεία στα μη κρατικά πανεπιστήμια - Θα αφαιρείται η άδεια σε ενδεχόμενο παραβίασης
Πιερρακάκης: Αυστηρή η εποπτεία στα μη κρατικά πανεπιστήμια - Θα αφαιρείται η άδεια σε ενδεχόμενο παραβίασης © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Η συζήτηση στη Βουλή - Δείτε live τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στην επιτροπή της Βουλής

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να κάνει λόγο για «φεστιβάλ υποκρισίας» καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νέου νομοσχεδίου.

O Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας. «Το νομοσχέδιο έχει μια ενιαία φιλοσοφία που το διέπει με την αύξηση εκπαιδευτικών ευκαιριών και πώς θα φέρουμε πίσω Έλληνες φοιτητές και πώς θα απευθυνθούμε στην ακαδημαϊκή διασπορά. Σκοπός είναι να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

«Η εποπτεία που θα ασκείται θα γίνει με αυστηρούς όρους»

Όπως εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, η εποπτεία που θα ασκείται θα γίνει με αυστηρούς όρους.

Στα κερδοσκοπικά ιδρύματα και θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία και αν παρατηρηθεί παραβίαση, τότε θα αφαιρείται η άδεια. «Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία από την ανεξάρτητη αρχή ανώτατης εκπαίδευσης. Μάλιστα, θα προβλέπονται και υποτροφίες και υποχρέωση έρευνας η οποία θα αξιολογείται. Επίσης, η εισαγωγή γίνεται με βαθμολογικά κριτήρια και κάποιος με βαθμό 8 δεν θα μπορεί να εισάγεται, όταν χρειάζεται 18».

Ο υπουργός αναγνώρισε μεταξύ άλλων ότι «η νομιμότητα του νομοσχεδίου, σίγουρα δεν θα κριθεί κοινοβουλευτικά αλλά στο τέλος από τα διοικητικά δικαστήρια». «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο είπε από όσα ισχύουν σε όλα σχεδόν τα Κράτη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε live τη συζύτηση στη Βουλή

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ