Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Κασσελάκης: «Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου»

«Η κυρία Γεροβασίλη στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος» σημείωσε μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: Η εκτίμηση του για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης εκτιμά ότι βγήκε ενισχυσμένος από το «θυελλώδες» συνέδριο του κόμματος στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά της λήξη του.

Αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «επεισοδιακό» που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «νομίζω πρώτα από όλα είναι λίγο δραματική η περιγραφή την οποία χρησιμοποιείτε».

«Το Συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι είναι τιμή μου να είμαι εδώ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την οποία την τιμούμε, τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε χωρίς ενδοιασμό».

Στην ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά αν μετά από αυτά που συνέβησαν νιώθει ότι έχει βγει ενισχυμένος ή έχει ακόμα μεγαλύτερη εσωκομματική αμφισβήτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τι ανέφερε για την παρέμβαση Τσίπρα

«Το έμαθα λίγα λεπτά πριν από τον διευθυντή του πολιτικού μου γραφείου. Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου, ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόνταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ είμαι αποφασισμένος να αναδιαμορφώσω των ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία μου. Δεν νομίζω ότι οφελεί κανέναν να σχολιάσω κάτι παραπάνω, επ' αυτού, ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει, ανοίγει ένας νέος κύκλος υπό την ηγεσία μου και προχωράμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Για την υποψηφιότητα Γεροβασίλη

«Η κυρία Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των μελών να σου λέει “πάμε μπροστά” να σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτομα. Άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή. Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;[…] Πιο βασικό από το αν θα ήταν τραυματική (η διαδικασία των εκλογών) είναι αν θα ήταν ουσιαστική. Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία, εφόσον η κυρία Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια, εφόσον όλο το συνέδριο λέει “δεν χρειάζεται αναβάπτιση, τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”. Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να μπορέσει δομικά να διευρυνθεί ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ