Πολιτικη & Οικονομια

Ημέρα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Όλγα Γεροβασίλη πιθανότερη αντίπαλος του Κασσελάκη

Έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος - Οι τελευταίες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να είναι το πρόσωπο που θα στηριχθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη - Ημέρα εξελίξεων η σημερινή.
Η Όλγα Γεροβασίλη πιθανότερη αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ © Dimitris Kapantais/SOOC

Η νέα κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει πάρει φωτιά και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του κόμματος είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να είναι το πρόσωπο που θα στηριχθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη - Ημέρα εξελίξεων η σημερινή.
Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω Συνεδρίου © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται σήμερα αργά το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει τα χαρτιά της σε σχέση με τη διεκδίκηση της προεδρίας και να ξεκινήσει μια ακόμα κρίσιμη προεκλογική διαδικασία.

Χθες η Ολγα Γεροβασίλη είχε μπαράζ ραντεβού στη Βουλή. Στο γραφείο της συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος λίγο αργότερα από το βήμα του Συνεδρίου δήλωνε ότι θα παραμερίσει «για το κοινό καλό», τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Ταε Κβον Ντο σήμερα θα μιλήσουν, αλλά και να βρεθούν όλα τα στελέχη που στηρίζουν την Όλγα Γεροβασίλη: Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Σπίρτζης κ.α. είναι έτοιμοι να μπουν σε μια δύσκολη μάχη.

Οι ζυμώσεις και οι επαφές των δυο πόλων έτσι όπως διαμορφώνονται είναι πολλές το τελευταίο διάστημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czd2xnlocyg1)

Το παρασκήνιο της σύσκεψης που ανέδειξε τη Γεροβασίλη

Αργά τη νύχτα της Πέμπτης μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και αφού ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περενέβη με τη δήλωσή του για άμεση ανάγκη προσφυγής στην ετυμηγορία των μελών, τα κορυφαία στελέχη της λεγόμενης προεδρικής φρουράς συγκεντρώθηκαν σε έναν ουδέτερο κομματικά χώρο, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους και να αναδείξουν το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Άλλωστε αυτό ζήτησε και στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!» 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης έδωσαν ραντεβού και συγκρότησαν αμέσως δύναμη κρούσης βάζοντας κάτω όλα τα πιθανά ονόματα.

Οι περισσότεροι κατέληξαν τελικά στην Όλγα Γεροβασίλη ως το πρόσωπο που μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ακολούθησε η αποδοχή της πρόκλησης-πρόσκλησης από την ίδια ώστε να αναμετρηθεί απέναντι στον τωρινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα έγιναν ακόμα περισσότερα μαραθώνια τηλεφωνήματα μέχρι τις πρωινές ώρες ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις όλων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czd2zeoatrbt)

Επικρατέστερη η Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη - Ποιοι θα τη στηρίξουν

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα τηλέφωνα λοιπόν είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται μεταξύ στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να βρεθεί το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Εάν επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα της τότε θεωρείται σίγουρο ότι δίπλα της θα σταθούν πολλά από τα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Άγνωστη πάντως παραμένει η στάση που θα κρατήσει τοσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Παύλος Πολάκης. Ο κ. Παππάς τα προηγούμενα 24ωρα φαινόταν από τη μία να αμφισβητεί τις επιλογές του κ. Κασσελάκη, από την άλλη όμως μέσω της Πολιτικής Γραμματείας επεδίωκε να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις. Από την άλλη ο Παύλος Πολάκης δε διατηρεί πια τις καλές σχέσεςι που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτό η στάση του θεωρείται αβέβαιη.

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη

Η πλευρά Κασσελάκη παραμένει ως έχει, με τα στελέχη που τον στηρίζουν να είναι τα γνωστά: ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Θανάσης Οικονόμου κ.ά.

Πώς και πότε θα γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, κυρίως από την προεδρική πλευρά, εμφανίζεται η 10η Μαρτίου. Είναι η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες που είχαν αναβληθεί για τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, αλλά και για τις νομαρχιακές επιτροπές. «Θα προλάβουμε;» είναι το ερώτημα που βάζουν πολλά στελέχη από την αντιπολιτευόμενη πλευρά και αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα για το οποίο θα υπάρξει αντιπαράθεση.

Πιθανότητα υβριδικού μοντέλου των εκλογών, δηλαδή να πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά δεν φαίνεται να υπάρχει. Ο τρόπος ψηφοφορίας επίσης αναμένεται να μπει στο τραπέζι. Θα πραγματοποιηθεί όπως τον Σεπτέμβριο με καινούργια μέλη να έχουν δικαίωμα εγγραφής μέχρι την τελευταία στιγμή με την καταβολή δυο ευρώ; Αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα γιατί διαφορετικό είναι οι εκλογές να γίνουν με το σώμα του Σεπτεμβρίου και άλλο να προστεθούν νέα μέλη. Αρκετοί θεωρούν πως θα πρέπει θα διατηρηθεί το δικαίωμα να προστεθεί νέος κόσμος στο κόμμα, που είναι και το ζητούμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ