Πολιτικη & Οικονομια

Όλγα Γεροβασίλη: Η επικρατέστερη υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη

Πυρετός ζυμώσεων για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη επικρατέστερη υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη επικρατέστερη υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη επικρατέστερη υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μη μπορώντας ουσιαστικά να πράξει διαφορετικά μετά την χτεσινή παρέμβαση Τσίπρα, ανακοίνωσε την άμεση προσφυγή στη βάση, προκειμένου να ανανεωθεί η λαϊκή ετυμηγορία, προκαλώντας όποιο στέλεχος τολμά να είναι υποψήφιο απέναντί του.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, είχε σήμερα, μία ημέρα μετά την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έμελε να αλλάξει την πορεία για τα εσωκομματικά του κόμματος, συνάντηση στο γραφείο της στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα. Παρότι η συνάντηση κρατήθηκε μυστική, το περιεχόμενο αφορούσε με βεβαιότητα τις εσωκομματικές εκλογές που προσδιορίζονται το πιθανότερο για τις 10 Μαρτίου.

Αδιευκρίνιστο είναι πάντως προς το παρόν εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει ανοιχτά θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czcng7n1ysg9)

Μιλώντας από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγο αργότερα και με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω της συνάντησής του με την κ. Γεροβασίλη, ο κ. Τεμπονέρας άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ εκτόξευσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε ότι «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια, το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας από το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται πως προχωρά όσο περνούν οι ώρες σε περισσότερα ραντεβού με στελέχη και βουλευτές ενώ μεταξύ αυτών που συνομίλησε ήταν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Η βουλεύτρια Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη; © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Το παρασκήνιο της νυχτερινής σύσκεψης που ανέδειξε τη Γεροβασίλη

Αργά τη νύχτα χτες μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και αφού ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περενέβη με τη δήλωσή του για άμεση ανάγκη προσφυγής στην ετυμηγορία των μελών, τα κορυφαία στελέχη της λεγόμενης προεδρικής φρουράς συγκεντρώθηκαν σε έναν ουδέτερο κομματικά χώρο, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους και να αναδείξουν το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Άλλωστε αυτό ζήτησε και στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!» 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης έδωσαν ραντεβού και συγκρότησαν αμέσως δύναμη κρούσης βάζοντας κάτω όλα τα πιθανά ονόματα.

Οι περισσότεροι κατέληξαν τελικά στην Όλγα Γεροβασίλη ως το πρόσωπο που μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ακολούθησε η αποδοχή της πρόκλησης-πρόσκλησης από την ίδια ώστε να αναμετρηθεί απέναντι στον τωρινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα έγιναν ακόμα περισσότερα μαραθώνια τηλεφωνήματα μέχρι τις πρωινές ώρες ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις όλων.

Επικρατέστερη η Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη - Ποιοι θα τη στηρίξουν

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα τηλέφωνα λοιπόν είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται μεταξύ στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να βρεθεί το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Εάν επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα της τότε θεωρείται σίγουρο ότι δίπλα της θα σταθούν πολλά από τα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Άγνωστη πάντως παραμένει η στάση που θα κρατήσει τοσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Παύλος Πολάκης. Ο κ. Παππάς τα προηγούμενα 24ωρα φαινόταν από τη μία να αμφισβητεί τις επιλογές του κ. Κασσελάκη, από την άλλη όμως μέσω της Πολιτικής Γραμματείας επεδίωκε να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις. Από την άλλη ο Παύλος Πολάκης δε διατηρεί πια τις καλές σχέσεςι που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτό η στάση του θεωρείται αβέβαιη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ