Πολιτικη & Οικονομια

Η Όλγα Γεροβασίλη θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη; - Εν αναμονή της απόφασής της

Η βουλεύτρια Άρτας φαίνεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλγα Γεροβασίλη και Στέφανος Κασσελάκης
Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη; © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη;

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το «γάντι» που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε από το Συνέδριο να βρεθεί αντίπαλος για να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη αποτελεί φαβορί, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες η βουλεύτρια Άρτας θα δηλώσει αν θα είναι ή όχι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλγα Γεροβασίλη και Στέφανος Κασσελάκης
Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη; © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη;

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη αποτελεί την «αντιπαραθετική υποψηφιότητα» που ψάχνουν οι δυσαρεστημένοι του κόμματος. Άλλωστε, η κ. Γεροβασίλη ήταν η πολιτικός που έθεσε σε τροχιά το νέο κύμα αμφισβήτησης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την έκτακτη Σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, σχετικά με τα ερωτήματα που περιελάμβανε το ερωτηματολόγιο του προέδρου για την ταυτότητα του κόμματος. Μάλιστα, η βουλεύτρια θεωρείται ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά με τον Αλέξη Τσίπρα, η παρέμβαση του οποίου έφερε σειρά εξελίξεων στα εσωκομματικά. 

Επιπλέον, και το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα ακούγεται έντονα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czcagrqdaxvl)

Τέλος στα σενάρια επί υποψηφιότητας βάζει ο Σωκράτης Φάμελλος

Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης Φάμελλος έβαλε τέλος στα σενάρια περί δικής του υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι «από το καλοκαίρι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές. Κινδυνεύουμε να χάσουμε το νόημα του Συνεδρίου. Ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεκτική και τέτοια που να δίνει απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν το είχαμε ολοκληρώσει. Αν δεν τα αλλάξουμε αυτά δεν έχει νόημα το θέμα του προέδρου».

«Έχει αλλάξει το Συνέδριο τώρα και δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν συμφωνώ αν χάσει το περιεχόμενό του το Συνέδριο, που είναι να ξεκαθαρίσει με ποια πολιτική και με ποιο κόμμα απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Υπάρχει ένας κίνδυνος και εκτιμώ πως είναι αποτέλεσμα πολλών γεγονότων και δεν έχει να κάνει ούτε με την επιστολή του Τσίπρα, ούτε με την εισήγηση του Κασσελάκη. Θα αλλάξει κάτι αυτή η διαδικασία ώστε να έχουμε μια πολιτική πρόταση και ένα κόμμα αποτελεσματικό; Εγώ λέω ότι προλαβαίνουμε να το κάνουμε αυτό στο Συνέδριο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε και που θέλουμε είναι θέμα επιβίωσης το Συνέδριο», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σωκράτης Φάμελλος και υπογράμμισε ότι «το θέμα δεν είναι η εκλογή του κ. Κασσελάκη, αλλά η πολιτική. Εμένα με ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι επαρκής, με ένα πρόσωπο δεν είναι ποτέ επαρκής ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται ομάδες. Αν μπούμε σε συζήτηση για τις υποψηφιότητες και όχι τι θα αλλάξει, δεν θα προχωρήσουμε».

Διαβάστε επίσης »»» Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τη βόμβα για Κασσελάκη και πώς του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ