Πολιτικη & Οικονομια

«Γιατί επιστρέφω στην πολιτική και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ»: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη του συνέντευξη

Εξήγησε γιατί απείχε και γιατί επέλεξε τη Νέα Αριστερά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σακελλαρίδης: Γιατί επιστρέφει στην πολιτική με τη Νέα Αριστερά και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σακελλαρίδης: Γιατί επιστρέφει στην πολιτική με τη Νέα Αριστερά και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σακελλαρίδης: Γιατί επιστρέφει στην ενεργό πολιτική με τη Νέα Αριστερά και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ - Η πρώτη του συνέντευξη

Προσωπικό χρέος θεώρησε την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική με το κόμμα της Νέας Αριστεράς ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξηγώντας πώς πήρε την απόφαση αυτή στην πρώτη συνέντευξή του, μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού μιλώντας στον Realfm 97,8,. Πάντως ο κ. Σακελλαρίδης δεν αποκάλυψε ακόμη αν τελικά θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή.

Αρχικά ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε τη μακροχρόνια απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο λέγοντας: «Λείπω αρκετό καιρό από την πολιτική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσα την πολιτική και ότι δεν ένιωθα ότι είμαι ενεργός. Ήμουν ενεργός στην πολιτική με διαφορετικούς τρόπους, με μια άλλη σχέση με την πολιτική. Όπως και πολύς κόσμος με τον οποίο συνομιλώ, ένιωσα και εγώ από τη δική μου πλευρά ότι σε αυτό το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο ευρύτερος πολιτικός μου χώρος, αυτός της αριστεράς, αλλά και σε μια συγκυρία που βλέπουμε ότι υπάρχει μια παντοκρατορία της κυβέρνησης που γεννά μία ανησυχία και μια αμηχανία, θα έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη μου, απέναντι στον συλλογικό αυτό σκοπό. Το ένιωσα σαν ένα προσωπικό χρέος».

Γιατί ο Σακελλαρίδης επέλεξε τη Νέα Αριστερά

Σχετικά με την επιλογή να ενταχθεί στους κόλπους της Νέας Αριστεράς, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικό του σπίτι» ο κ. Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι ιδεολογικά τον εκφράζει περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο σημείωσε πως αποτελεί την πολιτική μήτρα, απ' όπου ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική.

«Η Νέα Αριστερά και οι άνθρωποι που την αποτελούν, ένιωσα ότι είναι ένας πολύ γόνιμος χώρος για εμένα για να μπορέσω να ενώσω τη φωνή μου, τη σκέψη μου και τη δράση μου, με ανθρώπους που και μπορώ να συνομιλήσω και να δημιουργήσω μαζί τους έναν νέο πολιτικό φορέα. Ήταν κάτι που ήταν για μένα πολύ ελπιδοφόρο», είπε.

Σακελλαρίδης: Γιατί χαρακτήρισε τη Νέα Αριστερά «πολιτικό του σπίτι»

Για τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση, και τον χαρακτηρισμό ότι επιστρέφει στο «πολιτικό του σπίτι» εννοώντας όμως τη Νέα Αριστερά και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου ξεκίνησε είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το πολιτικό σπίτι δεν είναι απλά και μόνο ένα όνομα ενός κόμματος, ένα κτίριο, ένα logo. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι οι ιδέες, το ήθος, το ύφος, η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, η ιδεολογία, είναι όλα αυτά που λέμε ότι συγκροτούν ένα πολιτικό σπίτι και νιώθω ότι στη Νέα Αριστερά όλα τα κριτήρια πληρούνται για μένα».

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση έκανα ένα μεγάλο βήμα σε προσωπικό επίπεδο, χθες, να επιστρέψω στην πολιτική. Είναι κάτι που θα αποφασιστεί συλλογικά, δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czbeerfw2otl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ