Πολιτικη & Οικονομια

Ραγκούσης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθούμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει»

«Λάθος το timing για το ερωτηματολόγιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Ραγκούσης
Ο Γιάννης Ραγκούσης για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της δεύτερης, κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Γιάννης Ραγκούσης για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε σήμερα (20.2) τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δεύτερη, κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τις αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, αλλά και την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος προς την Πολιτική Γραμματεία

Γιάννης Ραγκούσης
Ο Γιάννης Ραγκούσης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Σε καμία περίπτωση δεν αντιπολιτευόμαστε τον πρόεδρό του κόμματός μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης και συνέχισε αναφέροντας πως η αντίδραση για το ερωτηματολόγιο υπήρξε επειδή η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε λίγο πριν το συνέδριο. «Καλώς υπάρχει το ερωτηματολόγιο, όχι όμως στο σωστό timing. Είμαστε παραμονές του συνεδρίου το οποίο είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία μεγάλη αντεπίθεση ανάκαμψης για να αποφύγουμε τα άσχημα σενάρια που καταγράφονται και στις δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς, μπλέξαμε και σε συζητήσεις για το αν πρέπει να υπάρχει ή όχι ερωτηματολόγιο παραμονές του συνεδρίου, προσωπικά πιστεύω ότι καλώς υπάρχει το ερωτηματολόγιο και πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα μέλη με κάθε τρόπο αλλά βεβαίως να δώσουμε και στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. Δεν συμφωνώ με τον κ. Κασσελάκη για την στιγμή που αποφάσισε να γίνει. Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την πρόθεση της ηγεσίας να συζητήσει για το όνομα του κόμματος. Σας θυμίζω τον κ. Ανδρουλάκη που έκανε ένα δημοψήφισμα στο κόμμα του για το όνομα του ΠΑΣΟΚ».

Γιάννης Ραγκούσης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθούμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει»

«Σήμερα είμαστε πρωτοσέλιδο σε πολλά μέσα, αυτό δεν είναι επιλογή κανενός μας, αν η απόφαση για το ερωτηματολόγιο δεν είχε ληφθεί λίγο πριν το συνέδριο και αν εχθες δεν είχαμε πάρει μία τέτοια επιστολή δεν θα ήμασταν σήμερα σε 7 πρωτοσέλιδα αρνητικής δημοσιότητας για εμάς. Το συνέδριο έχει να κάνει με τα μέλη, όχι για τα στελέχη. Η έννοια μας δεν είναι να διαλύσουμε το κόμμα, όλοι θέλουμε να βάλουμε πλάτη, προσπαθούμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει», δήλωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Σχετικά με τις πληροφορίες για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως «δεν τέθηκε ποτέ θέμα για πρόταση μομφής. Η αρνητική δημοσιότητα δεν προήλθε από εμάς -από την πολιτική γραμματεία-, αλλά από πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον πρόεδρο και από τους συνεργάτες του».

Ο Γιάννης Ραγκούσης ρωτήθηκε και για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και τον Ευρωεκλογών του Ιουνίου. «Δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα αλλά δεν πάμε με αρνητικό αποτέλεσμα στην επόμενη ημέρα. Πάμε να κερδίσουμε τη μάχη με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πάμε να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση με όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά», κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz9qs793z72x)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ