Πολιτικη & Οικονομια

Και ο Σπίρτζης κατά Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο: «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Μετά τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη και αίτημα για έκτακτη σύγκληση Πολιτικής Γραμματείας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Σπίρτζης
ΣΥΡΙΖΑ: Σπίρτζης κατά Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Χρήστος Σπίρτζης: Η δήλωση για τον Στέφανο Κασσελάκη και το ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης εκφράζει την αντίθεσή του για την ύπαρξη του ερωτηματολογίου στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζητά από τα μέλη του κόμματος να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος και λογοτύπου, αλλά και τη δομή του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Σπίρτζης κατά Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο iSYRIZA

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ, γνωστοποιώντας ότι δεν προτίθεται να απαντήσει. Ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι το τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο και σημείωσε πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν ανάλογα με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.

«Όταν ο πρόεδρος ενός κόμματος δεν γνωρίζει ποιες είναι οι διαδικασίες που ο ίδιος εισηγήθηκε, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ έκανε λόγο για οργανωτικό χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια του Κασσελάκη «να το βγάλει από πάνω του».

Νέες αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει με τη μορφή ερωτηματολογίου μέσω iSYRIZA ερωτήματα προς τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, λίγο πριν το Συνέδριο. Η Όλγα Γεροβασίλη αντιδρά στην επιλογή αυτή του προέδρου του κόμματος και με δήλωσή της ζητά την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη. 

Όλγα Γεροβασίλη: Ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε το Σάββατο (17.2) τη γνώμη και τη συμβολή των πολιτών για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά από όσους επιθυμούν να μπουν στην ιστοσελίδα του iSyriza και να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο (isyriza.gr/preconference_…).

«Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα», τονίζει.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι: «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στα μέλη και τους φίλους του. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από τους καλύτερους μιας κοινωνίας που θέλει ένα καλύτερο αύριο. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένος, με τη γνώση των τεχνοκρατών του και την ψυχή των αγωνιστών του. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντεταγμένος και ομόψυχος. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δε θα διανοείται να σκεφτεί ούτε λεπτό αν θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που διεκδικούν ίσα δικαιώματα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοστολογημένο πρόγραμμα για ΟΛΑ. Την ακρίβεια και τη στέγη, τη φορολογία και την επιχειρηματικότητα, την εργασία, το αγροτικό, την υγεία, την ανάπτυξη, την παιδεία σε όλους τους βαθμούς, την έρευνα. Και δε θα φοβάται να αγγίξει θέματα «ταμπού», όπως οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας και ο εκσυγχρονισμός της στρατιωτικής θητείας. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο προοδευτικός φορέας μέσω του οποίου το ελληνικό Κράτος θα ανασυγκροτηθεί, θα γιατρέψει τους λαβωμένους από τη ΝΔ θεσμούς του, θα υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, την ελευθεροτυπία, την ασφάλεια του πολίτη και τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα θα γίνει επιτέλους Κράτος Δικαίου. Οι Έλληνες θα έχουν πια ίσες ευκαιρίες ώστε να διεκδικήσουν τα όνειρά τους».

Καταληκτικά αναφέρει: «για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ τη συμβολή σας. Λίγο από τον χρόνο σας σήμερα για να κερδίσουμε ολόκληρο το αύριο. Σας ευχαριστώ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ