Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Άνοδος στην αποδοχή της κυβέρνησης από τους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζωάκι αναμένει κάτω από το παραβάν σε εκλογικό τμήμα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - Οι απαντήσεις για την καθημερινότητα

Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, το πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Πέμπτης.

Δημοσκόπηση: Η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2%, το ΚΚΕ 9,1%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Νίκη 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, οι Σπαρτιάτες 2,3% και η Νέα Αριστερά 2,1%.

alco-ereuna__9__2

Δημοσκόπηση: Οι απαντήσεις σε ζητήματα της καθημερινότητας

Για τα θέματα της καθημερινότητας, σε σχετική ερώτηση για την ακρίβεια, το 87% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει και άλλα μέτρα για την αντιμετώπισή της, ενώ το 9% ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια.

Επίσης, το 38% απαντά ότι η ανοδική πορεία των τιμών στην Ελλάδα οφείλεται περισσότερο στην απουσία επαρκούς αριθμούς ελέγχων, το 29% σε διεθνείς παράγοντες και το 28% σε παθογένειες της ελληνικής αγοράς.

Επίσης, το 53% διαφωνεί με την καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, με κόστος για τους ασθενείς σαφώς μικρότερο απ' ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ το 41% συμφωνεί.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί τη στάση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης λανθασμένους, ενώ το 24% σωστούς.

Για τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 69% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 20% ικανοποιημένο.

Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από την κυβέρνηση;», το 45% απάντησε «καθόλου», το 28% «λίγο» και το 25% «πολύ αρκετά». Τέλος, το 56% δεν θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το θεωρεί πως είναι.

alco-ereuna__2__2
alco-ereuna__3__2
alco-ereuna__4__2
alco-ereuna__5__2
alco-ereuna__7__2
alco-ereuna__8__2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ