Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA

Συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας © ΑΠΕ- ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Χάρης Δούκας: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Χάρης Δούκας: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έμφαση στην υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών

H εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας επισήμανε με έμφαση την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης και που η κινητικότητα οδηγεί για μία ακόμη φορά στην αποστελέχωση των υπηρεσιών από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως σημείωσε τα τεράστια κενά δεν μπορούν να καλυφθούν αφού η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.                      

Ταυτόχρονα τόνισε πως η διάταξη Βορίδη για υποχρεωτικές εφέσεις και εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έχει ως στόχο την πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες εργολάβους. Καταληκτικά, τόνισε πως είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 

Χάρης Δούκα: Η υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να σταματήσει

Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Είχα σήμερα μία εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση με τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μια σειρά κρίσιμων αυτοδιοικητικών θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των δήμων. Κοινή μας διαπίστωση ήταν ότι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού υποβαθμίζει τις δημοτικές υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό υπό αντίξοες συνθήκες για να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. Η υποβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, η στέρηση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων  και πόρων, το «ψαλίδισμα» αρμοδιοτήτων και η παντελής απουσία υποστήριξης των δημοτικών υπαλλήλων εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης πρέπει να σταματήσει».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την επίλυση όλων των κρίσιμων προβλημάτων και να προχωρήσουν στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ