- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραστατίδης: «Το Υπ. Παιδείας αφήνει το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης στην Πανεπιστημίου να ρημάξει»
«Η εικόνα κατάρρευσης μάς προσβάλλει ως Πολιτεία», σημειώνει ο βουλευτής Κιλκίς
Στέφανος Παραστατίδης: Δήλωση του βουλευτή Κιλκίς για το κτήριο της Βιβλιοθήκης στην Πανεπιστημίου
Στη σημερινή εικόνα του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Πανεπιστήμιου αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης.
«Στο κλασικό κτήριο, που χτίστηκε υπό την επίβλεψη του Τσίλερ και σήμερα στεγάζεται το αναγνωστήριο εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, οι επισκέπτες - ερευνητές οδηγούνται στο γραφείο του διευθυντή κι όχι στο αναγνωστήριο όταν θέλουν να μελετήσουν ιστορικά τεκμήρια, γιατί η οροφή του αναγνωστηρίου έχει καταρρεύσει. Η εικόνα κατάρρευσης μάς προσβάλει ως πολιτεία και αφήνει απολύτως εκτεθειμένο το αρμόδιο υπουργείο», αναφέρει στη δήλωσή του ο Στέφανος Παραστατίδης.
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη
Ο πλούτος της ελληνικής, και όχι μόνο, πνευματικής παραγωγής, βρήκε έναν νέο χώρο στέγασης χάρη στη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου, μέσω της οποίας το περιεχόμενο της Εθνικής Βιβλιοθήκης μετεγκαταστάθηκε στο Φάληρο.
Όμως, το ενδιαφέρον του αρμόδιου εποπτεύοντος υπουργείου Παιδείας, μοιάζει να τελειώνει στη δωρεά, μιας κι έχει αφήσει το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης επί της Πανεπιστημίου να ρημάξει.
Στο κλασικό κτήριο, που χτίστηκε υπό την επίβλεψη του Τσίλερ και σήμερα στεγάζεται το αναγνωστήριο εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, οι επισκέπτες - ερευνητές οδηγούνται στο γραφείο του διευθυντή κι όχι στο αναγνωστήριο όταν θέλουν να μελετήσουν ιστορικά τεκμήρια, γιατί η οροφή του αναγνωστηρίου έχει καταρρεύσει.
Η εικόνα κατάρρευσης μάς προσβάλει ως πολιτεία και αφήνει απολύτως εκτεθειμένο το αρμόδιο υπουργείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.