Πολιτικη & Οικονομια

Τώρα, μάλιστα!

Σαρωτικές ήταν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 314
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8343-19108.jpg

Σαρωτικές ήταν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.  Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα προπηλακισμού, παραμένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει το Υπουργείο Συνεκτικού Στρατηγικού Πολιτικού και Επικοινωνιακού Σχεδιασμού και Προώθησης του Κυβερνητικού Έργου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετακινείται στο Υπουργείο Δυναμικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Οικονομίας, ενώ σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Μοτζίλας Φάιαρφοξ. Ο Μνημόνιος Τρόικας παραμένει υπουργός Οικονομίας. Το Υπουργείο Δυνατοτήτων Πρόσβασης σε Ιατρικές Υπηρεσίες και Διά Βίου Πάθησης ανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το Υφυπουργείο Απορροφητικότητας και Κουφωμάτων Αλουμινίου ανατέθηκε στον απερχόμενο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη μαζί με άδεια πρακτορείου προπό.

Σημαντικές τομές του ανασχηματισμού είναι η ανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υπό την επωνυμία «Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων», με υπουργό τον Χαριεντίν (Χάρη) Βαρβαρόσα και υφυπουργό τη Γοργόνα Μεγαλεξάνδρου, καθώς και η σύσταση Υπουργείου Χάρη Παμπούκη, με υπουργό τον Χάρη Παμπούκη. Το Χαρτοφυλάκιο της ποντοπόρου ναυτιλίας πάντως παραμένει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επειδή είναι από την Ημαθία και τα ξέρει τα θέματα.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα αξιοποιήθηκε το 1/3 των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που δείχνει αύξηση της παραγωγικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ