- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα και ποιο το ύψος της επιδότησης
Ο στόχος της κυβέρνησης και οι προϋποθέσεις
Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Η επιδότηση και οι προϋποθέσεις - Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα
Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα. Μέσω αυτού χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών και διαμερισμάτων θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή τους προκειμένου στη συνέχεια να τα αξιοποιούσουν, νοικιάζοντάς τα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στόχος του μέτρου είναι άδεια και κλειστά σπίτια να βρούν και πάλι στην αγορά, με συνέπεια οι τιμές των ενοικίων να πέσουν. Τα αρμόδια Υπουργεία εκτιμούν ότι με το πρόγραμμα θα πέσουν στην αγορά περίπου 12.500 κενά σπίτια, τα οποία θα πρέπει να πληρούν μία σειρά από προϋποθέσεις.
Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Σύντομα το νέο πρόγραμμα - Προϋποθέσεις
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μία προϋπόθεση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» είναι ότι τα σπίτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή.
Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ποιο το ποσοστό επιδότησης
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αν υπάρχουν οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις, τότε, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που θέλει να το επισκευάσει ή να το ανακαινίσει, αν μπει στο πρόγραμμα Ανακαινίζω - Νοικιάζω, θα λάβει επιδότηση από το κράτος 40% επί των δαπανών που θα κάνει, για εργασίες και για υλικά. Η ανώτατη επιδότηση είναι τα 10.000 ευρώ.
Βασική προϋπόθεση βέβαια οι εργασίες και τα υλικά να έχουν όλα αγοραστεί με κανονικά τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Αποκλείεται δηλαδή, η περίπτωση κάποιος να ανακαινίσει το ακίνητό του με μαύρο χρήμα και χωρίς αποδείξεις. Ο ιδιοκτήτης αφού θα κάνει την ανακαίνιση, είναι απαραίτητο να νοικιάσει για τρία χρόνια το ακίνητο και ο τρόπος που αποδεικνύεται αυτό είναι όταν θα υποβάλει τα τιμολόγια για να λάβει την επιδότηση, να υποβάλει μαζί και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει βρει ήδη το άτομο ή τα άτομα που θα νοικιάσει το σπίτι. Έχει βρει λοιπόν τον επόμενο ενοικιαστή και επιβεβαιώνεται ότι τον έχει βρει από ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον τρία χρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.