Πολιτικη & Οικονομια

Νταβός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τα ομόφυλα ζευγάρια σε συνέντευξη στο Bloomgerg

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νταβός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft στο Νταβός © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft στο Νταβός. Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια σε συνέντευξη στο Bloomgerg  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith την Παρασκευή, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyikerqma7b5)

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Νταβός ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας RWE Markus Krebber, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa για δραστηριότητες στην Ευρώπη, Charlotte Hogg και τον πρόεδρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου GMR Srinivas Bommidala.

Την προηγούμενη μέρα ο κ. Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, η Alphabet και η Intel.

Νταβός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Microsoft © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία

Σε συνέντευξή που παραχώρησε νωρίτερα στο Bloomberg ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία».

«Έχουμε οικοδομήσει αυτό που θεωρώ ότι θα είναι μια βιώσιμη δυναμική. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό: φέρνουμε στη χώρα σημαντικό ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων. Το χρέος μας σε σχέση με το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό ρεκόρ. Αν κοιτάξετε τα ελληνικά spreads, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται κοντά στα ισπανικά ομόλογα. Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νταβός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στο Bloomberg © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα γίνει νόμος τον Φεβρουάριο

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα ψηφιστεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη, ενώ το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

«Έπειτα από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση, εξηγούμε το ζήτημα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, που ήδη υπάρχουν», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ