- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Εύα Καϊλή καταγγέλλει «μασονία, συγκρούσεις συμφερόντων και απουσία εγγυήσεων» στην έρευνα για το Qatargate
Υποστηρίζει ότι υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου
Εύα Καϊλή: Συνέντευξη για το Qatargate στην ιταλική τηλεόραση - Οι καταγγελίες για την έρευνα και τον δικαστή Μισέλ Κλεζ
Η Εύα Καϊλή παραχώρησε τη Δευτέρα (15.1) συνέντευξη στην ιταλική τηλεόραση για το Qatargate, καταγγέλλοντας παραβιάσεις των Ευρωπαϊκού Δικαίου, αμεροληψία δικαστών, αλλά και τις πιέσεις που δέχθηκε «για να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα».
«Πιστεύω ότι σε αυτή την έρευνα υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και η αμεροληψία των δικαστών λείπουν εντελώς: διασυνδέσεις δικαστών με μασονία, προέκυψαν συγκρούσεις συμφερόντων, δεν υπήρξαν οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία» είπε η Εύα Καϊλή στην εκπομπή Quarta Repubblica και συνέχισε: «υπήρξε και υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής. Εγώ θα αποδείξω την αθωότητά μου και θα αποδειχθεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες που διατυπώνουν εναντίον μου. Για να με πιέσουν τις πρώτες ημέρες, μου είπαν ότι η κόρη μου θα ανατεθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά για να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιες παραβιάσεις των δικαιωμάτων στην καρδιά της Ευρώπης. Ζήτησα ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, και νομίζω ότι είναι σωστό πριν από τις ευρωεκλογές οι πολίτες να μάθουν τι έχει συμβεί».
Εύα Καϊλή για Qatargate: «Δικαστής αποσύρθηκε λόγω σύγκρουσης συμφερόντων»
Σύμφωνα με το ANSA, η Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος «αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω υποψίας σύγκρουσης συμφερόντων, αφού προέκυψε μια επιχειρηματική σχέση μεταξύ του γιου του και του γιου της ευρωβουλευτή – που προσεγγίστηκε επανειλημμένα για την υπόθεση αλλά δεν ερευνήθηκε – Maria Arena, συνιδιοκτήτες μιας εταιρείας νόμιμης κάνναβης». Μάλιστα, το πρακτορείο σημειώνει ότι πρόσφατα ο ανακριτής «ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο».
Η Εύα Καϊλή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι απέναντι σε έναν δικαστή που έδειξε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και που διεξήγαγε όλη την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε όλους τους πολίτες σχετικά με την όλη έρευνα του Qatargate».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.