Πολιτικη & Οικονομια

Η Εύα Καϊλή καταγγέλλει «μασονία, συγκρούσεις συμφερόντων και απουσία εγγυήσεων» στην έρευνα για το Qatargate

Υποστηρίζει ότι υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καϊλή
Η Εύα Καϊλή στην ιταλική τηλεόραση για το Qatargate © Menelaos Myrillas / SOOC

Εύα Καϊλή: Συνέντευξη για το Qatargate στην ιταλική τηλεόραση - Οι καταγγελίες για την έρευνα και τον δικαστή Μισέλ Κλεζ

Η Εύα Καϊλή παραχώρησε τη Δευτέρα (15.1) συνέντευξη στην ιταλική τηλεόραση για το Qatargate, καταγγέλλοντας παραβιάσεις των Ευρωπαϊκού Δικαίου, αμεροληψία δικαστών, αλλά και τις πιέσεις που δέχθηκε «για να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα». 

Qatargate - Εύα Καϊλή: «Είχα παραλύσει από τον τρόμο»
© European Parliament Multimedia Centre/Genevieve Engel

«Πιστεύω ότι σε αυτή την έρευνα υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και η αμεροληψία των δικαστών λείπουν εντελώς: διασυνδέσεις δικαστών με μασονία, προέκυψαν συγκρούσεις συμφερόντων, δεν υπήρξαν οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία» είπε η Εύα Καϊλή στην εκπομπή Quarta Repubblica και συνέχισε: «υπήρξε και υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής. Εγώ θα αποδείξω την αθωότητά μου και θα αποδειχθεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες που διατυπώνουν εναντίον μου. Για να με πιέσουν τις πρώτες ημέρες, μου είπαν ότι η κόρη μου θα ανατεθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά για να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιες παραβιάσεις των δικαιωμάτων στην καρδιά της Ευρώπης. Ζήτησα ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, και νομίζω ότι είναι σωστό πριν από τις ευρωεκλογές οι πολίτες να μάθουν τι έχει συμβεί». 

Εύα Καϊλή για Qatargate: «Δικαστής αποσύρθηκε λόγω σύγκρουσης συμφερόντων»

Σύμφωνα με το ANSA, η Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος «αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω υποψίας σύγκρουσης συμφερόντων, αφού προέκυψε μια επιχειρηματική σχέση μεταξύ του γιου του και του γιου της ευρωβουλευτή – που προσεγγίστηκε επανειλημμένα για την υπόθεση αλλά δεν ερευνήθηκε – Maria Arena, συνιδιοκτήτες μιας εταιρείας νόμιμης κάνναβης». Μάλιστα, το πρακτορείο σημειώνει ότι πρόσφατα ο ανακριτής «ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο». 

Η Εύα Καϊλή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι απέναντι σε έναν δικαστή που έδειξε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και που διεξήγαγε όλη την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε όλους τους πολίτες σχετικά με την όλη έρευνα του Qatargate». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ