Πολιτικη & Οικονομια

Επιχειρεί να ρίξει τους τόνους ο Κασσέλακης απέναντι στον Πολάκη

«Αν δεν τον γνώριζα δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στ. Κασσελάκης: Προσπάθεια αποκλιμάκωσης με τον Πολάκη
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στ. Κασσελάκης: Προσπάθεια αποκλιμάκωσης με τον Πολάκη

Ως προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση με τον Παύλο Πολάκη στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ερμηνεύεται η σημερινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μιλώντας στο τέλος της  συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ανέφερε ότι «αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει κάποιον για να έρθει και να είναι υποψήφιος», εκτιμάται ότι αποτελεί «κλάδο ελαίας» προς τον υπερσυντονιστή του κόμματος.

Είχε προηγηθεί η σύγκρουση των δύο ανδρών για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και η απειλή Κασσελάκη για διαγραφές, μετά τις ενστάσεις που είχε προβάλει ο Παύλος Πολάκης.

Χθες, πρώτη ημέρα εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αίσθηση προκάλεσε η ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου, με την κομματική πειθαρχία που επέβαλε, και το τελεσίγραφό του κατά του Παύλου Πολάκη.

Η αποφασιστικότητα του Προέδρου να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα και ότι δεν θα ανεχτεί καμία διαφοροποίηση βουλευτή του, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται, ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα» δείχνοντας έτσι πως δεν επιθυμεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και προκαλώντας την έκρηξη Κασσελάκη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ