Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 για το 40% των πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης (Δείτε πίνακες)
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση: Oι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης αναδεικνύει το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha. Παράλληλα, στην πανελλαδική μέτρηση, την πρώτη ενόψει ευρωεκλογών, αποτυπώνεται ο βαθμός συσπείρωσης των κομμάτων, η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, η ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών (ιδίως στην Αττική) αλλά και η άποψη των πολιτών για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας παραμένει μακράν δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης καθώς είναι πρώτος με 32%. Δεύτερος πιο επιτυχημένος υπουργός θεωρείται ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Άδωνις Γεωργιάδης (10%), Κωστής Χατζηδάκης (8%) και την πεντάδα κλείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (6%).

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Alco: Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος των πολιτικών αρχηγών με 40% θετικές γνώμες και 48% αρνητικές. Ο Στ. Κασσελάκης έχει 62% αρνητικές και μόλιθς 18% θετικές, ο Ν. Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές και 50% αρνητικές γνώμες, ο Δ. Κουτσούμπας 40% θετικές και 44% αρνητικές, ο Κ. Βελόπουλος 66% αρνητικές και 21% θετικές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 64% αρνητικές γνώμες και 20% θετικές, ο Αλέξης Χαρίτση2 49% αρνητικές και 16% θετικές, ο Δ. Νατσιός 59% αρνητικές και 11% θετκές και ο Β. Στίγκας 67% αρνητικές και μόλις 5% θετικές.

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Alco: Βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση

Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 απαντά το 40% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 21% στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος, στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% τη θεωρούν δίκαιη και το 35% άδικη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ