Πολιτικη & Οικονομια

Ικανοποίηση Δούκα για την κυβερνητική διάψευση για «υφαρπαγή» του 9.84

O κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χάρης Δούκας
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Δούκας: Ικανοποίηση για την διάψευση μεταβίβασης του 9.84

«Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9.84, από τον Δήμο Αθηναίων» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αντιδρώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη νωρίτερα στον ΣΚΑΪ. 

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να περάσει την αρμοδιότητα της εποπτείας των δημοτικών ραδιοφώνων στις περιφέρειες, ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Χθες υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφώνων. Συγκεκριμένα το σχέδιό της αφορά τους ζημιογόνους δημοτικούς σταθμούς οι οποίοι αρχικά θα περάσουν στις Περιφέρειες και από εκεί στα χέρια ιδιωτών.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Δούκας απάντησε: «Τα διάβασα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα και ένα δημοτικό ραδιόφωνο με τόση μεγάλη ιστορία και από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας και αυτό να φύγει.

Δηλαδή το δημοτικό ραδιόφωνο να φύγει από το δήμο και να πάει κάπου αλλού. Θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Γι’ αυτό και λέω ότι θέλει μία νέα προσέγγιση και να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης αλλά να είναι με πράξεις, να έχουμε εργαλεία.

Βεβαίως με διαφάνεια, με λογοδοσία, με αποτελεσματικότητα και με αξιολόγηση για το έργο μας. Αλλά να έχουμε τα εργαλεία διαφορετικά ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης θα καταντάει να είναι επαίτης σε υπουργούς για να βρίσκει κάποια χρήματοδότηση για να κάνει ένα πολύ μικρό έργο χωρίς στην πραγματικότητα να έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στις γειτονιές όπως είναι και το ζητούμενο σήμερα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ