Πολιτικη & Οικονομια

Βούλτεψη: Όχι σήμερα το όνομα του υποψήφιου Προέδρου

Μικρή αναβολή για το διάγγελμα Σαμαρά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δε θα εκφωνηθεί τελικά σήμερα Τρίτη το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, με το οποίο θ΄ ανακοινωνόταν το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατία (Π.τ.Δ.). 

Αυτό δήλωσε σε σημερινές συνεντεύξεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, συμπληρώνοντας ότι η ανακοίνωση είναι θέμα ημερών.

Ακόμα, η κ. Βούλτεψη:

· επανέλαβε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι θα βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές για ανάδειξη Προέδρου από την παρούσα Βουλή και επομένως θα υπάρξει αποφυγή πρόωρων εκλογών

· επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των δηλώσεών του για αποστάτες 

· δήλωσε ότι δεν έχει σημασία αν ο Π.τ.Δ.  είναι πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο, αρκεί «να ενώνει το έθνος».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι η πρώτη ψηφοφορία για τον Π.τ.Δ. θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου, τα χρονικά περιθώρια για ανακοίνωση υποψηφιότητας έχουν στενέψει ασφυκτικά.