Πολιτικη & Οικονομια

Προβάδισμα 25,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Metron Analysis

Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 25,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διαφορά 25,6 μονάδων της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ 

Την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 25,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο αλλά με απώλειες. Ακρίβεια και εγκληματικότητα τα δύο μείζονα ζητήματα για τους πολίτες.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 38%, έναντι ποσοστού 12,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Δεύτερο κόμμα φιγουράρει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 14%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10%, η Ελληνική Λύση με 7,2% και οι Σπαρτιάτες με 3%.

Metron Analysis: Προβάδισμα 25,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Metron Analysis: Προβάδισμα 25,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Καταλλήλοτερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 41% κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ 30,9% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ενώ σταθερά τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πάνω από 1% από το ΠΑΣΟΚ που βγαίνει πάλι δεύτερο.

Πάντως, θετική είναι η αξιολόγηση των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά 44% ενώ αρνητική κατά 74% κρίνεται η στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόθεση ψήφου

Στο ερώτημα «Και αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

Το 30,9% θα ψήφιζε ΝΔ, το 11,4 ΠΑΣΟΚ, το 10,1% ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Ελληνική Λύση 5,9%, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, η Νέα Αριστερά με 2% και το ΜέΡΑ25 με 1,8%.

Ακρίβεια και εγκληματικότητα προβληματίζουν τους πολίτες

Εν τω μεταξύ,  η ακρίβεια και η εγκληματικότητα είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, προκύπτει ότι οι δαπάνες των εορτών δεν αφήνουν τους πολίτες να χαλαρώσουν.

Στον αντίποδα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ως μάλλον αρνητικές κρίνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει την εγκληματικότητα, καθώς το 70% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο ως προς το ζήτημα αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ