Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Για «κραυγαλέα στοχοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Τι ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης για το θέμα της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δούκας για «Ανάπλαση ΑΕ»:  Δεν ήξερα τίποτα
Δούκας για «Ανάπλαση ΑΕ»: Δεν ήξερα τίποτα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Λιακούλη: Στοχοποίηση Χάρη Δούκα και ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ

Στην τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά προχθές το βράδυ η κυβέρνηση, στοχεύοντας στο πρόσωπο του νέο δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και απαξιώνοντας συνολικά τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αφού πλέον απομακρύνονται τόσο ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων όσο και όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής από την εταιρία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε», επικεντρώθηκε καταδικάζοντάς την από το βήμα της Ολομέλειας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και υπεύθυνη Αυτοδιοίκησης Ευαγγελία Λιακούλη.

«Έχω επανειλημμένα τονίσει, με την ιδιότητά μου ως Τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως επί δεκαετίες αιρετή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την Αυτοδιοίκηση και ό,τι αυτή πρεσβεύει», υπογράμμισε στο τελευταίο κυβερνητικό νομοσχέδιο του 2023 η βουλευτής Λάρισας.

Λιακούλη: «Κραυγαλέα στοχοποίηση του Χάρη Δούκα και της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση της ΝΔ»
Ευαγγελία Λιακούλη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Παράλληλα, δήλωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ένα «φέουδο» που δικαιωματικά της ανήκει, «κόβοντας και ράβοντας» διατάξεις στη Βουλή κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς ή κρύβοντας τα πεπραγμένα «ημετέρων» Αυτοδιοικητικών αρχών, όπως συγκεκριμένα η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη.

«Αυτή τη φορά, πάλι ‘’νύχτα’’, με ντροπιαστική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιλέγει το πώς θα εξελιχθεί η ανάπλαση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, μέσω της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε., χωρίς τη συμμετοχή της νέας –‘’ανεπιθύμητης’’ για την ίδια- δημοτικής αρχής, αφού πλέον την εξαιρεί, με κραυγαλέο και πρωτοφανή τρόπο από το Δ.Σ. της εταιρίας. Κατ’ ουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει για τους δημότες Αθηναίων χωρίς αυτούς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη λαϊκή εντολή που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Χάρη Δούκα», επεσήμανε η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Δεν έπιασαν οι εκβιασμοί της ΝΔ»

Επιπλέον, η κοινοβουλευτικά υπεύθυνη Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως αφού η ΝΔ είδε ότι οι προεκλογικοί εκβιασμοί της στις κατά τόπους κοινωνίες «δεν έπιασαν» και ότι οι εκλεκτοί της καταβαραθρώθηκαν σε σειρά σημαντικών δήμων ή Περιφερειών, στρέφονται τώρα στην ίδια τη Βουλή, χρησιμοποιώντας την ως «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης, προκειμένου να απονευρωθούν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές από κρίσιμες αποφάσεις και λειτουργίες, «τιμωρώντας» όμως έτσι και τους ίδιους τους δημότες για την ψήφο τους.

«Τι και αν έγραφε δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης πως ‘’κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της πρωτεύουσας’’, όταν συνάντησε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων στις 16 Νοεμβρίου; Οι διαβεβαιώσεις του αξίζουν ακόμη λιγότερο και από το μελάνι που χρειάστηκε για να γραφτεί η (ν)τροπολογία της κυβέρνησής του. Είναι στοιχειώδες καθήκον του, αν πιστεύει ακόμη, έστω και μία λέξη από αυτές έλεγε στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου ή που έγραφε στον λογαριασμό του twitter του την ίδια ημέρα, να δώσει στους υπουργούς του εντολή απόσυρσής της. Ειδάλλως, καθίσταται αυτομάτως συνεργός σε ένα ακόμη αντι-αυτοδιοικητικό σαμποτάζ που, ευθέως, καταπνιγεί τον πλουραλισμό, την αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών και την τοπική δημοκρατία», κατέληξε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ